Kdz.Ereğlililer Derneği ve Kızılay işbirliği ile kan bağış kampanyası düzenlendi.

 

Yeni yönetimini belirleyen ve sosyal projelere ağırlık veren Kdz.Ereğlililer Derneği, ‘Bir ünite kan bir hayattır’ sloganı ile Abdi İpekçi Sergi Salonunda Kızılay Kdz.Ereğli Şubesi organizasyonu ile gerçekleştirilen etkinliğe katılımda oldukça yüksek oldu.

 

Kdz.Ereğli Belediye Başkan Vekili Reşat Latif, Kdz.Ereğli Belediye yöneticileri, Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Sendika Yöneticileri, Ereğli Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Ereğli Kent Konseyi Yöneticileri, Kdz.Ereğli Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor Taraftarlar Dernekleri, Gazeteniz Önder’in kurucusu TED Vakfı Koleji Başkanı işadamı Celal Bozkuş, sivil toplum kuruluşları, meslek odası yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Kdz.Ereğlililer Derneği Yönetim Kurulu gün boyu süren kampanyada 60’a yakın kan bağışında bulunulduğunu duyurdu.

 

“GÜZEL VE ÖRNEK PROJELER SÜRECEK”

Dernekten yapılan açıklama şu şekilde: “Derneğimizin olağan genel kurulunun ardından Yönetim Kurulumuz özellikle sosyal sorumluluk projelerine daha fazla ağırlık verme kararı almıştır. Bu doğrultuda, ‘Bir ünite kan bir hayattır’ sloganı ile Abdi İpekçi Sergi Salonunda Kızılay Kdz.Ereğli Şubesi ile kan bağışı kampanyası gerçekleştirdik. Gün boyu süren kan bağış kampanyamızda 60 üniteye yakın kan bağışında bulunulmuştur. Etkinlik yerini bizlere tahsis eden Belediye Başkanımız Opr.Dr.Hüseyin Uysal başta olmak üzere Ereğli Belediyesi Kültür Müdürlüğüne, etkinliğimizi günler öncesinden duyurarak vatandaşlarımızın bilgilenmesini sağlayan basın mensuplarına yine etkinlik günü gelerek bizlere destek veren Kdz.Ereğli Belediyesi Başkan vekili Reşat Latif, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek, Ereğli Belediyesi Daire Müdürleri, Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Şube Yöneticileri, Ereğli Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel ve Yönetim Kuruluna, TED Vakfı Koleji Başkanı işadamı Celal Bozkuş’a, Kdz.Ereğli’deki taraftarlar derneklerimizin başkan ve yöneticilerine, Ereğli Yıldız Motosiklet Grubu’na destek veren herkese basınımızın değerli temsilcilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Bir başka güzel ve örnek projede buluşmak üzere”

 

GÜZEL BİR ORGANİZASYON OLDU

Kızılay Kdz.Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay da 60 ünite kan bağışında bulunulduğunu bazı vatandaşların kan oranının düşük olması nedeniyle kan bağışında bulunamadıklarını da belirterek, “Gerçektende güzel bir organizasyon oldu. Kdz.Ereğlililer Derneği pek çok sivil toplum kuruluşunu, meslek odasını, yöneticileri, taraftarları, vatandaşlarımızı bir araya getirdi. Emeği geçen dernek yöneticilerine, katılımcılara, basınımıza teşekkür ediyorum” sözleri ile konuştu.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)