Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ülkemizin rekabet gücünün artırılmasına ve ekonominin verimlilik temelli sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulmasına yönelik olarak 2015’te ikincisi düzenlenen Verimlilik Proje Ödülleri’nde Erdemir, “Büyük Ölçekli İşletmeler Sürdürülebilir Üretim” kategorisinde ikincilik ödülüne layık görüldüğü belirtildi.

İşletmelerde verimli çalışmanın önemi ve gereğine dikkat çekmeyi, verimlilik bilincinin ve iyi uygulama örneklerinin yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı hedefleyen Verimlilik Proje Ödülleri, 27 Nisan’da Ankara Congresium ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen törenle sahiplerine dağıtıldı. Erdemir’in ödülünü İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Esat Günday, Bilim Teknoloji Sanayi Bakanı Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu’ndan  aldı.

Erdemir Çelikhane Gazı Kazanım ve Kullanımının Artırılması çalışması 2015 Verimlilik Proje Ödülleri’nde başarı getirdi. Erdemir’de yürütülen enerji verimliliği çalışmalarından biri olan ve entegre üretim sürecinde ortaya çıkan yan ürünlerden Çelikhane Gazının maksimum düzeyde kullanılması hedefleyen proje ile çevreye ve ülke ekonomisine artı değer yaratılacak. Sağlanacak doğal gaz ve elektrik tasarrufuyla ülkemizin ithalat-ihracat dengesine olumlu yansımaları olacağı düşünülen proje, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma hedefine de katkı sağlayacak.

Erdemir 2014 yılında da “İstatistiksel Deney Tasarımı (DOE) Tekniği ile 6513 Kalite Çeliklerde Şekillendirilebilirlik Parametreleri Optimizasyonu” çalışmasıyla, Büyük Ölçekli İşletme Süreç İyileştirme” kategorisinde ikinci olmuştu.