Zonguldak'ta, 35 madalyaya sahip eski milli güreşçi Nadir Uzunoğlu, şimdi geçimini köftecilik yaparak sürdürüyor.

Zonguldak'ta, kahve köşelerinden uzak durmak için köfte ekmek satan Nadir Uzunoğlu (58), 35 madalyaya sahip milli bir güreşçi olarak tanınıyor.
Bir zamanlar Türkiye şampiyonlukları bulunan ve Balkanlar'daki rakiplerine minderi dar eden eski milli güreşçi Nadir Uzunoğlu, özellikle 57 ve 62 kilolarda rakip tanımayarak 20 yıllık spor hayatına 35 madalya sığdırdı.
Düğünler ve bayramlarda güreş yaparken Zonguldak Spor Kulübü idarecilerinin dikkatini çeken Nadir Uzunoğlu, 19 yaşındayken kulübün güreş şubesine transfer oldu. 1975'te sporcu kontenjanından Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda işe giren Uzunoğlu, güreşe devam etti. Katıldığı Türkiye şampiyonalarında birçok madalya kazanan Uzunoğlu, 1977'de milli takıma seçildi. Uzunoğlu, aynı yıl ilk kez giydiği milli forma ile Atina'daki Balkan Güreş Şampiyonası'nda ikinci oldu. Yine aynı yıl Ankara'da vatani görevini yaparken katıldığı Ordulararası Dünya Güreş Şampiyonası'nda dünya şampiyonu olan Uzunoğlu, askerden sonra da katıldığı birçok turnuvada derece elde etti.
Türkiye ve Balkanlar güreş şampiyonlarında adından söz ettiren Uzunoğlu, şampiyonluğu kimseye kaptırmadı. Uzunoğlu, 1999'da emekli olduktan sonra da yağlı güreş ve minder güreşlerinde hakemlik yapmaya başladı.
Uzunoğlu, şimdi kahvehane köşelerinden uzak durmak için amatör sporların yapıldığı Fener semtinde seyyar arabasıyla köfte ekmek sattığını söyledi.
Güreş Federasyonu'na bağlı olarak 1. sınıf güreş hakemliği de yapan Uzunoğlu, o günleri şöyle anlattı:
"Samsun Havza'dan Zonguldakspor'a geldim. Burada güreşlerden sonra genç milli takıma girdim. İki sene sonra A Milli Takımı'na girdim. Yurt içi ve yurt dışında büyük başarılarım oldu. Şu an emekliyim ama kendimi kahve köşelerinden uzak tutmak için köftecilik yapıyorum. Hem spor camiasının içindeyim hem de işimi yapıyorum. Yaptığım işten memnunum. Bayramlarda düğünlerde güreşler olur. O sırada yine güreşlerde beni beğendiler. 1972 yılında burada spora başladım. Türkiye Şampiyonluğum var. Her sene Milli
Takım'daydım. 2000 yılında emekli oldum. Böyle seyyar köftecilik yapıyorum."