1 Ağustos tarihinde Erdemir Caddesi üzerindeki Meydanbaşı Camisine Cuma namazı kılmak için giden işadamı Ahmet Büyükemirusta'yı bir kişi tabanca ile ateş ederek boğazından ağır yaraladı, saldırgan ise olay yerinden kaçtı.

 

Özel Ereğli Anadolu Hastanesi'nde tedavi altına alınan Büyükemirusta, kendisini daha önce de kendisinden tehdit alarak hakkında şikayetçi olduğu Ş.D.'nin vurduğunu iddia etti. Olayın ardından Ş.D. kayıplara karışırken tedavi gördüğü hastanede sağlığına kavuşan işadamı bazı yerel gazetelere tam sayfa ilan verdi, tedavi sürecinde kendisi için gösterilen özveriye teşekkür etti, kendisini vuran şahısa seslendi.

Büyükemirusta daha önce de kendisine ölümle tehdit ettiği iddiasıyla savcılığa başvurduğu Ş.D.’ye şu ifadelerle seslendi: “Böyle acı olay sonrası dostlarımın, arkadaşlarımın, yakınlarımın, tanıyan-tanımayan çok sayıda vatandaşımızın ilgisine ve iyi dileklerine mazhar oldum. Ben ölmedim, adeta yeniden doğdum. Ama sen dünyada ve ahirette vicdanınla baş başa kalacaksın. Belki de bir değil bin kez öleceksin. Bu yaptığının yanına kar kalmayacağını, yüce adaletin er geç seni bularak gerekli cezayı vereceğine inancım sonsuzdur. Ben her zaman olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti hakimlerine, savcılarına, polisimize, jandarmamıza güveniyorum”

İlanın yerel gazetelerde çıkmasının ardından ise Meydanbaşı Caddesi üzerinde bulunan reklam panolarına Ş.D.’nin resmi bulunan ilanlar yer aldı, ilanlarda, “Kul hakkı yemedi, çocuklarına da yedirmedi” sözlerine yer verildi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)