Beraberinde Ereğli Belediye Meclis Üyeleri ve ilçe yöneticileri ile Merkez Anadolu Lisesi ile Atatürk Ortaokulu'nda incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere açıklamada bulunan Çakır, ilçede tekli eğitim ve öğretime geçmek için yoğun çaba harcadıklarını söyledi.

 

24 DERSLİKLİ OLACAK

Merkez Anadolu Lisesi'nin bir bölümünde yıkım çalışmalarına başlandığını anlatan Çakır, "Yer teslimi yapıldı ve çalışmaları yerinde gördük. Yaklaşık 450 gün çalışma süresi belirlendi ancak müteahhit inşallah bir yıl içinde 24 derslikli Merkez Anadolu Lisesi'ni eğitime hazır hale getirecek. Atatürk Ortaokulu'nu güçlendirme ihalesi tamamlandı, yer teslimi gerçekleştirildi. Firma çalışmalarına başladı. Yaklaşık altı ay gibi bir süre içinde bitirmeyi planlıyoruz" dedi.

 

BUNLARDAN BİRİ DE EREĞLİ...

İlçe genelinde 5 okulda ikili eğitim ve öğretim görüldüğünü, 2018-2019 eğitim ve öğretim döneminde tekli eğitime geçilmesini hedeflediklerini belirten Çakır, şu ifadelere yer verdi: "Eğitim anlamında uzun yıllardır ciddi çalışmalar var. Bunu hızlandırarak Başbakanımızın da dediği gibi, 2019 yılında tüm Türkiye'de tekli eğitime geçilmesi planlanıyor. Bunlardan biri de Ereğli'dir. Başta milletvekillerimiz, Zonguldak Valimiz ve Ereğli Kaymakamımıza teşekkür ediyorum"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)