Kdz. Ereğli Belediyesi, 15 bin kişilik hazırlanan sofralarını mübarek Kadir Gecesi ilçe halkı ile birlikte paylaşacak. Alanda incelemelerde bulunan Posbıyık, "Kadir gecesi ve sonrası Ramazan bayramı. Dargınlıklar ortadan kalksın, bizim en büyük günlerimiz bunlar, helalleşmek istiyoruz, kimse ile dargın değiliz. Halkımıza, sofralarımızı açıyoruz. Amacımız birlikteliğimizi, beraberliğimizi, sevgi, barış, dostluğu, helalleşmeyi burada yapalım." dedi.

Posbıyık:  "Bu ramazan ayında asla ve asla, 'bir iftar sofrası kurmayacağız, lüks lokantalarda.' dedik.  Belediye meclis üyelerine dahi, 'iftar vermeyeceğim' dedim. Ülkenin ve Ereğli'nin durumu belli. Meclis üyelerine bile iftar vermedik. Biz de gidip lüks lokantalarda bazılarının yaptığı gibi iftar yemekleri verebilirdim. Asla böyle bir şeye girmedim."

Kdz.Ereğli Belediyesi, 27 Nisan Çarşamba günü mübarek Kadir Gecesi'nde Elif Otel ile Erdemir Genel Müdürlüğü arasındaki oluşturulan alanda 15 bin kişinin iftarını açabilmesi için hazırlıklarını son aşamaya getirdi. Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, beraberinde başkan yardımcıları ve daire müdürleri ile alanda incelemelerde bulundu, gazetecilere açıklamalarda yaptı. Kdz.Ereğli Belediyesi'nin her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi vatandaşının yanında olduğunu, imkanları adeta seferber ettiğini anlatan Posbıyık, açıklamalarında şu görüşlere yer verdi:

"VATANDAŞ BELEDİYEYİ KENDİ EVİ GÖRÜYOR"

"Ramazan ayında yoksullukların çok büyük olduğunu belediye olarak en iyi biz takip ediyoruz. Çünkü vatandaş belediyeyi kendi evi gibi gördüğü için iaşe konularını ihtiyaçlarını, yokluklarını bize anlatabiliyor. Büyük bir acı çekiyoruz. İşsizlik konusunda bir şey yapamıyoruz ama diğer konularda inanın elimizden geleni yapıyoruz, çekinmiyoruz da.

"YARDIMLARI DAĞITIYORUZ"

Hiçbir eksiğimiz de yok. Kolide de evlere yemek göndermekte de evlere aceze yardımı dağıtmakta da varız.  Yine özellikle bizim yetişemediğimiz yerler olursa kenar mahallelerde garip insanları göremeyebiliriz bu konularda yardım istiyoruz. Aceze yardımına ihtiyacı olanlara yemek ihtiyacı olanları bize söyleyebilirsiniz.

"LÜKS LOKANTALARDA İFTAR VERMEDİM"

Bu ramazan ayında asla ve asla, 'bir iftar sofrası kurmayacağız, lüks lokantalarda.' dedik.  Belediye meclis üyelerine dahi, 'iftar vermeyeceğim' dedim. Ülkenin ve Ereğli'nin durumu belli. Meclis üyelerine bile iftar vermedik. Biz de gidip lüks lokantalarda bazılarının yaptığı gibi iftar yemekleri verebilirdim. Asla böyle bir şeye girmedim. Elif otel ile genel müdürlük arasındaki güzergahta 15 bin kişiye iftar vereceğiz dedik. sayımıza göre yetmeyen bölgeye de bir yer sofrası hazırladık. 15 bin kişiye hizmet edeceğiz. Vali Bey'i davet ettik o da bize başka bir yerde randevusu olduğunu söyledi gelemeyeceğini belirtti, Allah razı olsun.

"HELALLEŞMEYİ BURADA YAPALIM"

Kaymakamımız komutanımız hepsi burada olacak, siyasileri, ayrım gözetmeden Kadir Gecesi akşamı Ramazan bayramı da geliyor, dargınlıklar ortadan kalksın, bizim en büyük günlerimiz bunlar, helalleşmek istiyoruz, kimse ile dargın değiliz. Halkımıza, sofralarımızı açıyoruz. Eksikliklerimi görmek için dolaşalım istedik. Gelemeyenler araba istiyorsa araba da gönderebiliriz. Amacımız birlikteliğimizi, beraberliğimizi, sevgi, barış, dostluğu, helalleşmeyi burada yapalım."

Posbıyık, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve gazeteciler daha sonra alanda incelemelerde bulundu. Posbıyık, gazetecilerle yürüyüş yolunda sohbet etti, çalışmalara ilişkin detaylı bilgiler aktardı.