Site Devlet Hastanesinin birleştirilme kararını değerlendiren Eğitim-İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, söz konusu alandaki rant oyunlarına karşı mücadeleyi sürdüreceklerini birleştirme kararı ile kreşin de kapatılacağını söyledi.

 

Site Devlet Hastanesinin birleştirilmesine Eğitim-İş Zonguldak Şubesinden de sert tepki geldi. Eğitim-İş Şube Başkanı Metin Kahveci, daha öncede birleştirilmesine 7 mahalle muhtarının karşı çıktığını, sivil toplum örgütleri başta olmak üzere vatandaşların da birleşmeye tepki gösterdiğini belirtti. Kahveci konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, “İşyeri yetkili sendika temsilcisi (Türk Sağlık-Sen) tarafından hastanelerin birleştirilmesini yargıya taşıması sonucunda birleşmesi iptal edilmişti. Bu kez kanun tanımayan dediğim dedik istediğimi yapacağım diyen AKP zihniyeti ve yönetim anlayışı harekete geçerek hastanelerin yeniden birleştirme kararını sağlamıştır.  Bu karar doğrultusunda yeniden birleştirme işlemleri başlatılmış çalışanlarda ve hizmet alanlarda üzüntü, endişe, kaygı, huzursuzluk ve telaşında yeniden başlamasına sebebiyet vermiştir.  Bu telaşın içinde de devlet hastanesinin kreşi de nasibini almıştır.

 

KREŞ DE NASİBİNİ ALDI

 

Yaklaşık 10 yıl hizmet veren, kendi kaynakları ile yoğrulan bu kreşin de büyük hastaneye taşınma düşüncesi işlerlik kazanmaya başladı. Gerekçe ise kreşin yasal olmamasıymış. Demek ki yaklaşık 10 yıl hizmet veren bu kreş yasa dışı faaliyet gösteriyormuş.  Bu karar kreş velilerini ve çalışanlarını   üzmüştür. Ayrıca asgari ücrette çalışanlar ve diğerleri çocuklarını büyük hastanenin kreşine gönderdiğinde hem maddi külfetinden hem de yol uzaklığı nedeniyle çocukların rahatsız olmalarından endişe duyuyor. Sosyal devletin ana ilkelerinden birisi de ister kamu, ister özel işyerlerinde çalışan personel sayısı yirmi beşin üzerinde olması durumunda kreş bulundurma zorunluluğu vardır.  Oysa AKP’nin yönetim anlayışı mevcut olan devlet kurumlarında var olan sosyal devlet olgusunu bir an önce tasfiye etmektir. Kısacası sağlıkta devrim ve reform yaptıklarını her yerde övünerek anlatanların perde arkasındaki ana görüntü sağlığı paralı hale getirdiği,  insanları balık istifi haline getirerek hizmetin uygulandığı (birleşme ile büyük hastanenin poliklinik katlarında çok insan yığılmasının görüldüğü gibi), çok küçük çocukların (3,4,5 yaşları)  kendi kreşleri kapatılarak kilometrelerce uzaktaki kreşten hizmet aldırmaktır.

 

RANT OYUNLARI

 

İşte AKP yönetim anlayışının altındaki ana gerçek sosyal devletin canını yok ekmektir. Bu durum karşısında halkımız en iyi cevabı oyları ile gösterecektir.  Ayrıca Site Devlet Hastanesinin yerinin ve konumunun çok değerli olduğunu birilerinin gözünü kamaştırdığını daha öncede belirtmiştik.  Bu yerin birilerine peşkeş çekileceği kuşkusu hemen hemen herkesin dilinde dönmektedir. Zonguldak’ta bulunan sivil toplum örgütleri, muhtarlar, halkımız ve bizler hastaneleri birleşmesiyle oluşacak arsa kapma gibi rant oyunlarına karşı her türlü tepkimizi koymaya devam edeceğiz. Site Devlet Hastanesi 1940 yılından itibaren hizmet veren tarihsel konumuyla hastane olarak hizmet vermesini kreşinde kendi işlevine devam etmesini dilemekteyiz” dedi.