Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, ilçedeki siyasi partiler, sivil toplum örgütleri v e oda başkanlarının katılımıyla Ankara 'da gerçekleştirdikleri bir dizi ziyaretleri değerlendirdi.

Ziyaretlerin verimli geçtiğini belirten Çimenoğlu, AK Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, CHP Alaplı İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Tosun, MHP Alaplı eski İlçe Başkanı Mustafa Türk, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kemal Çam, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerafettin Kocaman, TSO Genel Sekreteri Taner Arslan ve Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi Yapar'dan oluşan bir heyetle Ankara da bir dizi ziyaretlerde bulunduk. İlk olarak Karayolları 4. Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek Karayolları 4.Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil'e daha önce hep beraber hazırladığımız bir dosyamız vardı. Dosyamızı kendisine teslim ettik.

ESNAF SİFTAH YAPAMADAN DÜKKAN KAPATIYOR

Gerçekleştirdiğimiz ziyarette en önemli görüşmemiz Alaplı'nın Ereğli istikametinden gelişinde Taşbaşı mevkiinden duble yol kapsamında Alaplı girişinin kapanması konusu idi, bu konuda ilçemiz heyeti bu yol nedeniyle ilçenin mağdur olduğunu, ticari hayatın olumsuz etkilendiği, esnafın siftah yapmadan dükkanını kapattığını bu girişin kapanması ile Alaplı'ya dışarıdan kimsenin gelmediğini ayrıca girişin kapanması dolayısıyla ilçeye uğramadan direk Ereğli istikametine gittiğini ifade ettiler. Ticaret Sanayi Odası tarafından çekilen fotoğraflarla bölge müdürümüze yaşanan olumsuzluğu gösterdik.

KARAYOLLARI MAĞDURİYETİ KABUL ETTİ

Karayolları 4.Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil de burada bir problemin ve mağ-duriyetin olduğunu kabul etti. Fakat bunun Alaplı ilçesi açısından bakarak çözümü için gerekli teknik uzmanlarla, yol ve trafik mühendisleri bölümleri ile görüşerek bu işin çözümü için elinden ne geliyorsa yapacağını ve çabalayacağını ifade etti ve aynı zamanda bölge milletvekilimiz Ercan Candan ile gelerek burada inceleme yapacağını söyledi. Sorunu yüzde yüz çözerim demedi ama bu konuda çaba sarf edeceğini söyledi. Bizde kendisine bu sorunun Alaplı'nın birinci öncelikli sorunu olduğunu bu sorunun çözümünde yardımcı olmasını beklediğimizi ifade ettik dedi.

TEKRAR YAPILMADIĞINI KENDİLERİNE İLETTİK

Kendilerine Erdemyuva mevkiine Karayolları tarafından üst geçit yapılacağının müjdesinin verildiğini belirten Çimenoğlu, Karayolları 4.Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil'e Erdemyuva mevkiinde daha önce Erdemir tarafından yapılan Erdemyuva üst geçidinin duble yol çalışmaları kapsamında kaldırılması sonrasında üst geçidin tekrar yapılmadığını kendilerine ilettik. Oda o mevkiye bir üst geçit yapılacağını bize söyledi. Ayrıca müdürümüze o bölgede bir trafik aydınlatılması yapılması gerektiğini söyledik. Yine Alaplı'nın Akçakoca istikametinden girişinde Karşıyaka giriş kavşağının hatalı olduğunu söyledik. Çünkü Alaplı girişine gelirken yol bir den bire S şeklinde kıvrılıyor. Özellikle geceleyin Alaplı'yı bilmeyen şoförlerin sıkıntı yaşadığını söyledik. Bunun yanı sıra tünellerin yapılması ile yol kenarlarına bariyerler yapıldı. Buda yol kenarlarında tarlaları olan vatandaşlarımızın tarlalarına giremediğini hatta bir süre önce o bölgede bir vatandaşımızın tarlasındaki bir ağaçtan düştüğünü bariyerler nedeniyle ambulansın tarla yollarına giremediğini söyledik. Ayrıca Akçakoca gelişinden Ereğli çıkışına kadar olan yoldaki orta refüjün peyzajının düzenlenmesini talep ettik bu konularda da bizlere yardımcı olacağını belirtti diye konuştu.