Türk Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Abdurrahman Uysal, Sağlık Bakanlığı'nın aldığı kararla Zonguldak Devlet Hastanesi ile Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi idari kadrosunun tek başhekimlik altında birleştirilmesine Türk Sağlık Sen olarak açmış oldukları dava sonucu mahkemenin bu birleşme işleminin yürütmesinin durduğunu müjdeledi.
Uysal, "Kararda bakanlığın ileri sürdüğü birleştirme bahanelerine karşı her yönden yeterli bir hastane olan hasta yatak sayısı hastane büyüklüğüne göre uygun olan ve yatan hastalara gerekli cerrahi müdahalelerin yapıldığı Zonguldak Devlet hastanesindeki sorunun hastanedeki hekim ve diğer personel sayısındaki eksiklikten kaynaklandığı personel alımıyla bu sorunun aşılacağı ifade edilmiştir" dedi.
Türk Sağlık Sen olarak hakkı savunmaya ve yanlışları düzeltmeye devam edeceklerini vurgulayan Türk Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Abdurrahman Uysal, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

SAVUNMA
YETERLİ GÖRÜLMEDİ
"Sağlık Bakanlığı 29.05.2009 tarihinde aldığı kararla Zonguldak Devlet Hastanesi ile Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi idari kadrosunun tek başhekimlik altında birleştirmiş ve bu uygulama 1 Temmuz 2009 tarihinde başlamıştır.
Türk Sağlık-Sen olarak Zonguldak Devlet Hastanesi ile Zonguldak Atatürk Hastanesinin birleştirilmesine dava açtık.  Ankara Bölge İdare Mahkemesinde görülen bu dava da ilk karar çıkmış ve mahkeme bu birleşme işleminin yürütmesi durdurmuştur.
Mahkeme kararında Sağlık Bakanlığı'nın Zonguldak Devlet hastanesinin ilave ek binalar nedeniyle sağlık hizmetini sunmada yetersiz kaldığı, yoğun bakım, ameliyathane gibi ünitelerin yetersizliği olduğu ve bunları düzeltmenin maliyetinin çok yüksek olduğu yönündeki savunması yeterli görülmemiştir.

SORUN PERSONEL
YETERSİZLİĞİ
Kararda bakanlığın ileri sürdüğü birleştirme bahanelerine karşı her yönden yeterli bir hastane olan hasta yatak sayısı hastane büyüklüğüne göre uygun olan ve yatan hastalara gerekli cerrahi müdahalelerin yapıldığı Zonguldak Devlet hastanesindeki sorunun hastanedeki hekim ve diğer personel sayısındaki eksiklikten kaynaklandığı personel alımıyla bu sorunun aşılacağı ifade edilmiştir.

HUKUKA UYARLI DEĞİL
Kararda yine hastanenin verimliliğinin düştüğüne yönelik kapsamlı bir tespitin bulunmadığına dikkat çekilerek, hastanenin daha etkin ve verimli faaliyette bulunması yönünde bir takım tedbirler alınarak bu hastanenin daha verimli çalışmasını sağlamanın mümkün olduğu kaydedilmiştir.  İki ayrı alanda faaliyet gösteren hastanenin birleştirilmesinde kamu yararı ve hizmet gerekleri yönünden hukuka uyarlılık bulunmadığına dikkat çekilerek bu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.
Türk Sağlık-Sen olarak hakkı savunmaya ve yanlışları düzeltmeye devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Zonguldak'ta sağlık çalışanının talebini yerine getireceğiz. Hastanelerin karmaşıklığa götüren uygulamaların takipçisi olacağız. Vatandaşımıza daha güzel hizmet almasının önüne geçecek uygulamalara dur diyeceğiz."