Kdz. Ereğli Köylere Hizmet Götürme Birliği, Zonguldak Valiliği Özel İdare Müdürlüğü tarafından kurulması düşünülen ZOLİTAŞ Liman şirketine ortak olmayı 8 evet oyuna karşılık, 58 hayır oyu ile ret etti. Ak Parti İlçe Başkanlığından gönderilen haber metninde ise toplantının isminin yanı sıra birliğin bütçesinde de ciddi hata yapıldı.

 

Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ın oylamada çekimser kalırken, birlik üyeleri kurulması düşünülen şirkete sıcak bakmadığını oy çokluğu ile ortaya koymuş oldu.

 

Konuya ilişkin Ak Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığından gönderilne haber metninde ciddi hatalar yapıldığı da ortaya çıktı. Birliğin 5 milyon olan bütçesinin 56 milyon TL olarak yazıldığı yine Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısının adının Köylerin Alt Yapısını Destekleme (KÖYDES) olarak gerçekleştirildiği belirtildi. Düzeltilmiş şekli ise şu şekilde:

 

Kdz. Ereğli Köylere Hizmet Götürme Birliği olağan toplantısı Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay başkanlığında İlçe Müftülük Konferans Salonunda toplandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantıda, Kaymakam Çay ilçe genelinde yapılan çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

 

Birliğin 2015 yılı bütçesi 5 Milyon TL olarak onaylanırken,  üyeler Zonguldak Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından kurulması planlanan şirkete birliğin ortak olması maddesinin görüşülmesinde görüş ayrılıkları yaşandı. AK Partili İl Genel Meclis Üyeleri Rıfkı Gültekin ve Ayhan Taşdelen şirkete ortak olunmasına şiddetle karşı çıkarken,  Diğeri İl Genel Meclis Üyeleri Kazım Beceren ve Ali Tarakçı ortak olunması yönüne oy verdi.

 

Yapılan oylama sonuncunda Kaymakam Çay çekimser kalırken,  aralarında Muhtarların bulunduğu 58 üye 'Hayır', 8 üye ise 'Evet' yönünde oy kullandı. Yapılan oylama sonucunda birliğin şirkete ortak olması oy çokluğu ile ret edilmiş oldu.

Çay, köylerin alt yapı sorunlarının hızlı bir şekilde çözüme kavuştuğunu belirterek, gelen ödenekle köylerin alt yapı sorunları başta olmak üzere yol ve içme suyu hizmetlerinin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Köylerin diğer ihtiyaçları içinde gerekli her türlü desteğin verildiğini kaydeden Çay, bu hizmetlerin gerçekleştirilmesinde katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

 

(Haber Merkezi)