İyi ve kötü günde de birlik beraberliği bozmadan mücadele edeceklerini belirten GMİS Genel Başkanı Muslu, 23. dönem toplu iş sözleşmesi hakkında Kandilli'de maden işçisine bilgi verdi. Muslu, "Üretimde kıpırdanma var, omuz omuza vererek mücadele ettiğimiz sürece kurumumuzu daha iyi yerlere taşıyacağız" dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi'ni ziyaret ederek 23. Dönem Toplu İş Sözleşmesi hakkında maden işçilerini bilgilendirdi.
Maden işçilerinin sorularını da yanıtlayan Muslu, madencinin yaptığı eylemlerle Ankara'da ses getirdiğini belirterek, "Görüşmelerimiz yaklaşık 6,5 aylık bir zaman aldı. Sizlere teşekkür ediyoruz. Çünkü olgun davrandınız, olması gerekenleri yaptınız, sabırlı oldunuz. Maden işçisine yakışır bir tavır sergilediniz. Belki istediklerimizi alamadık ama Zonguldak'tan duruşunuzu Türkiye'ye gösterdiniz. Birliğinizi, beraberliğinizi koruyun. Çalışacağız ve kurumumuzu güçlendireceğiz. Ne kadar birlik ve beraberlik içinde olursak, yarın vereceğimiz mücadelede de o kadar güçlü oluruz" dedi.
Genel Başkan Yardımcısı İsmet Demirhan, Genel Sekreter Taci Alkaya, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Osman Tutkun, Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş, Armutçuk Şube Yönetim Kurulu ile diğer şubelerin yöneticilerinin de katıldığı ziyarette Türk-İş ile Hükümet arasında imzalanan çerçeve anlaşmasının sınırlarını zorladıklarını belirten Muslu, diğer hakların yanı sıra kömür istihkakı, ikramiyeler ile ilgili maddeleri koruduklarını, ücretler ile ilgili de ek kazanımlar sağladıklarını belirtti.
"Toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz 6 Şubat'ta başladı. Ama toplu iş sözleşmesinin yürürlük süresi ise 01.01.2009 tarihinde başladı. Görüşmelerimiz yaklaşık 6,5 aylık bir zaman aldı. Sizlere teşekkür ediyoruz. Çünkü olgun davrandınız, olması gerekenleri yaptınız, sabırlı oldunuz. Maden işçisine yakışır bir tavır sergilediniz. Belki istediklerimizi alamadık ama Zonguldak'tan duruşunuzu Türkiye'ye gösterdiniz. 2 Temmuz'da Madenci Anıtı'nda, 7 Temmuz'da işyerlerinizde 1 saat iş bırakarak gerçekleştirdiğiniz eylemler Ankara'da ses getirdi. Hükümetin ilk teklifini değiştirmesinde özellikle düşük ücretlilere verilen 25 TL'lik iyileştirmenin 60 TL'ye ve sınırın 1000 TL'den 1100 TL'ye çıkartılmasında büyük katkınız var. 7 Temmuz'dan sözleşmeyi imzaladığımız 22 Temmuz'a kadar da anlaşma sağlanamadığımız 11 maddeyi çalışanların lehine çevirebilmek için mücadele ettik. Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Bundan sonra da iyi günde de kötü günde de birlik ve beraberliğimizi bozmadan mücadelemizi sürdüreceğiz. Üretimimizde de bir kıpırdanma, bir hareketlenme var. 2008 yılı başından bugüne kadar 1500 işçi arkadaşımızın emekli olmasına rağmen, 2009 yılı başında iş başı yapan arkadaşlarımızın yeraltı çalışma koşullarına yeni yeni uyum sağlamalarına rağmen üretim rakamlarımızda yükselme var. Birlik ve beraberlik içinde, omuz omuza vererek mücadele ettiğimiz sürece, kurumumuzu daha iyi yerlere taşıyacağız, kurumumuzu güçlendireceğiz. Birliğinizi, beraberliğinizi koruyun. Ne kadar birlik ve beraberlik içinde olursak, yarın vereceğimiz mücadelede de o kadar güçlü oluruz"