Madeni  İş eEnaf ve  Sanatkarlar Odası Başkanı  Baki Kahyaloğlu'nun Zonguldak esnaf  odaları birliği  başkanlığına aday olduğu bildirildi.
Baki Kahyaoğlu bu konuda yaptığı yazılı açıklamada kentteki tüm oda seçimlerinin tamamlandığını ve mayıs ayında da bu odaların birlik seçiminin yapılacağına dikkat çekerek "Haziran ayında federasyonların seçimi ve eylül ayında da Türkiye esnaf ve sanatkarlar konfederasyonunun (TESK) seçimi yapılacaktır" sözleriyle konuya dikkat çekti.
Kahyaoğlu, Zonguldak'ta yaklaşık 25 bin civarında esnaf ve 30 meslek odasını temsil eden birlik başkanlığına adaylığını dile getirirken, "Ben de,   Zonguldak  madeni iş esnaf  ve sanatkarlar oda başkanı olarak, mayıs ayında yapılacak seçimlerde, Zonguldak  esnaf odaları birlik başkanlığına adayım" dedi. 
Madeni  İş eEnaf ve  Sanatkarlar Odası Başkanı  Baki Kahyaloğlu adaylığı ile ilgili olarak  "çünkü" vurgusunu yapıp sözlerine şöyle devam etti:
"Zonguldak esnaf ve sanatkarının yeterli düzeyde temsil edilemediğini, haklarının  gerektiği gibi korunamadığını, esnaf ve sanatkarın  faaliyetini sürdürecek  ve  gelişmesini sağlayacak  tedbirlerin  alınmadığını  gördüğümüz  için  esnaf  odaları birlik başkanlığına adayım.
Ekonomik krizin en ağır  dönemlerini yaşadığımız  bu günlerde, esnaf ve sanatkarlarımızın  istifade edeceği, teşvik yasaları, krediler,    SSK prim ödeme kolaylıkları, yatırım ve pazarlama  imkanları sağlayan yasalarımızı daha iyi bildiğimiz için  ve  esnafımızın  bu imkanlardan istifade etmesi için adaylığımı koyuyorum.
Zonguldak esnaf ve sanatkarı  için  çok şey yapılabileceğini biliyoruz. İlerde  geniş olarak anlatacağımız  bazı konulara kısaca değinmek istiyorum.
Esnaf odaları birliğinin  sadece evrak düzenleyen, sicil işlemleri yapan, protokolde  boy  gösteren bir  kurum olmadığını göstermek istiyoruz. 
Esnaf ve sanatkarımızı ilgilendiren,  Zonguldak  genelinde uygulanacak  bütün kamu ve özel sektör yatırımlarının,  takipçisi  olacağız,  destek olacağız. Bölgemizde  kurulan ve yakın zamanda  çok etkili bir  kurum olabilecek olan kalkınma ajansının,  esnaf ve sanatkarlarla  ilgili  kredi destek  ve  diğer teşvik konularında  esnafa yardımcı olacağız   yol göstereceğiz. İlçe ve belde belediyeleri  ile birlikte, esnafımızı rahatlatacak  bir  çok projeyi   masaya yatıracağız.   
Zonguldak  esnaf odaları birliği  ile   meslek odalarımız ve üyelerimiz arasında   bilgisayar ağı kurarak,   esnaf birliğini  daha  modern ve çağdaş  bir görünüme  kavuşturacağız.
2009  yılında  KOSGEB tarafından 100 bin  esnafa  başvuru sırasına göre  verilen  25 bin liralık kredi konusunda,  esnaf odaları  gerekli  tanıtımı ve desteği verseydi, Zonguldak da  çok daha fazla esnaf  bu krediden  istifade  edebilecekti.
Ağırlığı  olan bir  esnaf odaları birliği olsaydı, araç muayne istasyonu  bu kadar uzak bir yerde  kurulmazdı.
Dirayetli  bir  esnaf  odaları birliği  olsaydı  her sene  il ve ilçelerimizde  fuar, panayır, festival nedeniyle  dışarıdan  gelen bir çok esnaf  sergi açamazdı, satış yapamazdı.
Kamu kurum ve kuruluşların  ihtiyaçlarının öncelikle bölgemizden karşılanması  sağlanabilirdi
Zonguldak esnafına yönelik bir internet sitesiyle  iş ve eleman duyuruları ve  her türlü ihale, ilan   ve açıklama   esnaflarımıza  daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaştırılabilirdi."