MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, Ankara Tren Garı önünde meydana gelen patlamayla ilgili yaptığı açıklamada provokasyona dikkat çekip birlik olunması çağrısında bulundu.

 

Olayın zamanlamasına da dikkat çeken MÜSİAD Başkanı Salih Yılmaz, “Yine Şiddet ve Kirli Oyun ile karşı karşıyayız. Daha önce Suruç, Diyarbakır veya başka örneklerde karşılaştığımız bu elim tablo göstermiştir ki, ülkemizde ne zaman barıştan bahsedilecek olsa, bombalar patlatılıyor, provokasyonlar artıyor, masum canlara kıyılıyor. Bugün, suçlamalar değil, birlik ve provokasyonlara karşı uyanık olma günüdür. Bu süreçte teyit edilmemiş bilgilere de itibar edilmemelidir’’ dedi.

 

MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz şöyle devam etti:

 

“Ankara’da 10 Ekim Cumartesi günü Emek Platformu mitinginde meydana gelen iki bombalı saldırıda, vatandaşlarımız acımazsızca öldürülmüştür. Meydana gelen bu elim olaydan dolayı ülkemizde herkes büyük üzüntü yaşamaktadır.

Ankara Tren Garı önünde meydana gelen patlamayı ve terör faaliyetlerini lanetliyoruz. Her zaman tekrar ettiğimiz gibi şiddet kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın, hangi ideoloji, inanç, felsefe, ya da siyasi amaç için yapılırsa yapılsın, net olarak karşısındayız. 
Bu saldırının muhtemel hedeflerinden birisi, yakın vadede seçim sonuçlarını etkileme, uzun vadede, istikrarın bozulmasıdır.

Bugün birbirimizi suçlama günü değil, birlik ve beraberlik günüdür. Özellikle sosyal medya üzerinden yapılan bildirimlerin tümüne itibar edilmemesi, sağduyuyla hareket edilmesi ve güvenilir kaynakların açıklamalarının dikkate alınması gerekiyor. Siyasi parti liderlerinin seçim çalışmalarına kısa süreli ara vermelerini destekliyor, vatandaşlarımızı panik duygusuna kapılmadan, tedbirli davranmalarını hatırlatıyoruz.

Yine dün de 2 askerimiz terör saldırısı sonucu şehit olmuştur. Erzurum’da şehit olan askerlerimize ve Ankara’da terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.”