Muhtarlarla gündeme ilişkin değerlendirme toplantısı gerçekleştiren AKP Milletvekili Fazlı Erdoğan net konuştu, "Bana Ereğli adına şunu istedik de yapmadınız diyenin alnını karışlarım."

Erdoğan: Bizim kavga, kaos korku ile işimiz yok. Ne bir muhtarıma ne kırgınlığım, ne bir mesafemiz olabilir. Herkes şunu bilmeli. Biz bakkal dükkânı yönetmiyoruz, devlet yönetiyoruz. İki dostu bulunan adamın alnından, ayağından öperim, üçüncüyü bulan zaten zirvededir.

AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Kdz.Ereğli'de bulunan muhtarlar ile bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve muhtarların taleplerini sorunlarını dinledi. Kendisine yönelik eleştirilere kadar pek çok konuda detayları ile bilgiler aktaran AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan sorunların çözümü için taşın altına elini değil vücudunu koymaya her zaman hazır olduğuna da vurgu yaptı.

'HİZMETİN KARŞILIĞI
SANDIKTA VERİLİYOR'

Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Sekreteri ve Sarıkaya Köyü Muhtarı Emin Kaya konuşmasında, "Halkımız kendilerine verilen değeri sandıkta oylarla ispat etmiştir. Bundan sonra Milletvekillerimize ve il genel meclis üyelerimize bu açıdan büyük görevler düşüyor. Demek ki yapılan hizmetin karşılığı sandıkta veriliyor".

"ÖNÜMÜZE BAKACAĞIZ"
AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, referandumdan "evet" oyu çıkmasından son derece memnun kaldığını belirterek duyarlılık gösteren herkese teşekkür etti. Erdoğan, "Muhtarlığın ne olduğunu yakinen biliyorum. Ekmeğini bölen, kümesindeki tavuğun, horozun en iyisini kesen Jandarma geldiğinde yüz kızartıcı bir suç yoksa vatandaşının önüne siper olan, varsa kendi eliyle teslim eden, misafirperverliği en üst düzeyde temsil eden insandır. Muhtar onurlu, şerefli, haysiyetli insandır. Sıradan bir insan değil. Köyünün önünü açan, yanlışa "dur" diyen, güzele "hız" veren insan. Muhtar çile eri, dert eri. Dürüstlük abidesi olup 40 yıl muhtarlık yapanlar var. Sıradan bir iş yapmıyoruz. 12 Eylül'den önce yapılan her şeyin üstünü örttük. Bundan sonra önümüze bakacağız. Bize dün ne söylendiyse orada kaldı. Bugün yeni şeyler söylemek lazım. Buradan çıkan sonuç bize vizyon verecektir. Belki bu işleri gecikmeli yaptık. Belki aradığınız her şeyi bir an önce yapamadık. Ama çok hızlı çalıştık."

'DEMİRİNİ BEN VERECEĞİM'
Ereğli-Akçakoca, Ereğli-Devrek yolu çalışmaları hakkında yürüttükleri çalışmalar konusunda muhtarlara bilgi veren Erdoğan, "Çaylıoğlu'ndaki köprüye yaya korkuluğu yapacağız. Eğer karayollarını beklersek vatandaş oradan geçmekte sıkıntı yaşayacak. Bir an evvel demirini ben vereceğim, işçiliğini belediye yapacak" dedi. Erdoğan şöyle devam etti: "Ereğli'nin şehri ve meydanıyla birlikte yeni bir vizyon gerekiyor. Yerel yönetimle birlikte yaptığımız zaman bunu yapmak kolay. Türkiye'de 4 ilçede Fen Lisesi var, biri de Ereğli'ye kısmet oldu. Hastane için raporlarımız TOKİ'ye gitti. İhale tarihi alacağız. Derhal planda 15 metre yol konulması gerekiyor. Bir an evvel ana arteri açmak yerel yöneticilerin işi. Birisi oraya bina yaparsa bir de bina parası ödemeyelim. Ereğli'nin iktidarı CHP, Türkiye'nin iktidarı AK Parti. Bu anlamda baktığınız zaman bu işi birlikte yapacağız. Bana Ereğli adına şunu istedik de yapmadınız diyenin alnını karışlarım."

'BİZE BİRŞEY DEMİYORLAR'
Devrek yol ayrımında, Kabasakal deresi taşkın koruma projesi kapsamında yapılan çalışmaları anlatan Erdoğan şöyle konuştu; "Devrek yol ayrımında küçük bir büz var. Kabasakal deresinden gelen su buradan geçiyor. Buraya bir viyadük düşündük. Yerel yöneticilerin de taahhüdü var. Başkanla aramız da bugünlerde biraz limoni. Mustafa Kılıç'ı aradım. 'bir an evvel bu iş başlamışken bu işi yapalım' dedim. Doğruca böyle bir projemiz yok demiyorlar ama bize de bir şey demiyorlar. Ama iş de yürüyecek. Bunu yaparken de yeni bir düşünce yaptık. 8 metre aşağı indik. En az 4 metre onun üstüne viyadük hesabı yaptık. Karayolları Bölge müdürlüğü ile de görüştük. DSİ ile karayolları birlikte yapıyor. 'Buraya gelecekte trafiği rahatlatmak üzere bir viyadük yapılabilir, onu mümkün olduğunca deniz seviyesine yakın yapın onun üzerine yapılacak viyadük o köprünün üzerine bassın, yolun tabanı orası olsun' düşüncesi ile mümkün olduğunca aşağı indik, gecikmenin nedeni odur. Ereğli derelerinin tamamı DSİ tarafından çoğu sene sonuna kadar ihale edilecek, kalanları da seneye takip edeceğiz."

'BAKKAL DÜKKANI
YÖNETMİYORUZ'

"Bizim kavga, kaos korku ile işimiz yok. Ne bir muhtarıma ne kırgınlığım, ne bir mesafemiz olabilir" diye konuşan Erdoğan şunları söyledi; "Herkes şunu bilmeli. Biz bakkal dükkanı yönetmiyoruz, devlet yönetiyoruz. Bunun valisi var, emniyet müdürü, kaymakamı, milletvekili vardır ama saygıdeğer muhtarımın başına bir şey geldiyse ben de taraf olacak bir noktada isem, muhtarın yanında taraf olurum. Bunu da kimse suistimal etmesin.
Şurada bir mevlit okutuldu, açık sahada. Ereğli'de ilkti. Birileri orada broşür dağıttı. Doğru veya yanlış, bunu da tasvip etmedim ama gittik olayı çözdük. Birileri bizi de işin içine dahil etmek istediler, asla bu polemiklere girmedik. Açık sahada Sakal-ı şerifi öptürdüler bize saygı duyuyoruz. Ereğli'de iki tane daha sakal-ı şerif var. Onların miadı mı dolmuştu ki, Ankara Hacıbayram'dan getirdik. Ben yapsam birisi partimi kapatmak için devreye girerdi. Bunları Ereğli'de yaşıyoruz. Bunu kendileri yapabilir ama diyanetin bunlara alet olmaması gerekir."

'BENİ ARAYIN'
Muhtarlardan her türlü sorununda kendisini aramasını isteyen Erdoğan şöyle konuştu: "İki dostu bulunan adamın alnından, ayağından öperim, üçüncüyü bulan zaten zirvededir. Biz de insanız. Siyaset nedeniyle sizlerden beklentiye girmiş olabiliriz. Muhtarlar her şeye yarar. Türkiye'de demokrasinin, insana saygının önünü açtık. Hangi köyün evet, hangisinin hayır verdiğinin ayrımını yapmayız. Ama şunu yaparız. İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızla bir araya geliriz. Önceliği şuraya ver, diğeri de yapılsın deriz. Eğer bunu siyasete bağlasaydık Ereğli'nin derelerinden önce Gülüç'ün derelerini yapardık. Buraya gelmeyen iki arkadaşım çıktı, buraya gelecek bazı arkadaşlarımı da ikna ettiler. Gelenler buraya bedel ödeyerek gelmedi. Onlar birisinin baskısıyla da değil, fikir özgürlüğü içinde geldi. Gelmeyenler sivil toplumdur, önümüzdeki günlerde gidip orta yolu bulacağız: Kardeşlikten başka yolumuz yok. Ereğli'ye AK Parti olarak iki dönemdir ikinci sıra milletvekilliği verdik. Diğer siyasi partilerin de Ereğli için ikinci sıra bekliyoruz. Biz iktidar olarak bu konuda kendimizi ispatladık. Kemal Anadol şu anda İzmir milletvekili. İzmirliler demiyor mu 'senin İzmir'de ne işin var git Ereğli'ye' diye. Ama Ereğli'deki siyasetçiler İzmir'deki milletvekili Kemal Anadol'dan himmet bekler hale geldi."

KATILACAK
Erdoğan, Kandilli ve Kireçlik'te kurulması düşünülen Termik santrallerin ÇED toplantılarına katılarak orada görüşlerini dile getireceğini belirterek, muhtarlardan bu konuda endişe içinde olmamalarını söyledi. Konuşmaların ardından muhtarların sorunları dinlendi. Sorunlar için çözüm yolları tespit edildi.