Kdz.Ereğli Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde ilçedeki engelli bireyler ve ailelerinin katıldığı dayanışma yemeği düzenledi.

 

Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programa Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sevdekar Aras, Kdz.Ereğli Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, Rehabilitasyon Merkezlerinin Yöneticileri, eğitmenleri ve öğrencileri ile ilçede yaşayan çok sayıda engelli vatandaş ve aileleri katıldı.

 

UYSAL, “BİRLİKTE BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

 

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, programda yaptığı konuşmada; ‘Yaradılanı Yaradandan ötürü severiz’ sözüne atıfta bulunarak, “Bizim engelli vatandaşlarımızı engelline bakmadan, hepimizin sevmesi lazım. Bizler Kdz.Ereğli belediyesi olarak engelli ailelerinin sorunlarını biliyoruz. Onlar toplumda biz varız mesajı veriyorlar. Bizler de onlara şu sözü veriyoruz; hayatlarını kolaylaştırmak için nelere ihtiyacı varsa onları yerine getirmek için biz ahdettik. Hekimliğimden de dolayı hümanist bir meslek sahibim, hekimlik insan sevgisi olmadan yapılmayan belki de dünyanın tek mesleğidir. Bu yüzden bizler bugüne kadar yaptıklarımızı yeterli olarak bulmuyoruz. Hedef engellilerin Kdz.Ereğli’de olimpiyatlarını yapmak, engelli bir vatandaşımıza bakan bir aile büyüğü rahatsız olduğu zaman ya da şehir dışına çıkmak zorunda olduğu zaman teslim edeceği bir kamu yeri olmalı. O da belediyenin yapacağı yerlerden birisi olmalı. Bizler beraber birlikte büyük bir aileyiz diyoruz. Önümüzdeki seçimlerden sonra ben olurum başkası olur; bir engellilere bir bütçe ayıracağız, iki Rehabilitasyon Merkezleri ile ilgilenen bir belediye meclis üyesi olacak. sizleri çok seviyorum. Hayatınızı kolaylaştırmak için ömür boyu tam kapasiteyle çalışmalara devam edeceğim.”ifadelerine yer verdi.

 

Uysal ayrıca, ilçede başarılı bir şekilde faaliyetlerini sürdüren Fiziksel Engelliler Derneği ve Rehabilitasyon Merkezleri’nin yöneticilerini de tebrik etti ve teşekkürlerini sundu.

 

ŞENTÜRK, “TEK İSTEĞİMİZ BİZİ ANLAYIN!”

 

Fiziksel Engelliler Derneği İsmail Şentürk de konuşmasına bu anlamlı günde kendilerini bir araya getirdiğinden dolayı Başkan Uysal’a teşekkür ederek başladı ve “göreve gelmiş olduğu andan itibaren engelliler için yapmış olduğu çalışmalardan dolayı da kendisine müteşekkiriz. Gelecek günlerde engelli konusunda Ereğli’nin daha iyi yerlere geleceğini düşünüyoruz. Sizlerden ve toplumdan sadece şunu istiyoruz; anlamak kendini karşındakinin yerine koymaktır. Biz engelliler olarak sizlerin asla görmemenizi, duymamanızı, yürüyememenizi ya da anlayamamanızı istemiyoruz. Görün, duyun, anlayın, koşun, yürüyün ama koşamayan, yürüyemeyen, duyamayan, göremeyen insanları lütfen anlayın. O insanların hayatı zaten zor, sizler de daha fazla zorlaştırmayın. Elinde imkanı olan insan varsa, engelliler için bir tuğla üstüne tuğla koyabiliyorsa imtina etmesin bunu yapsın. Bu etkinliğin hayırlara vesile olmasını diliyorum”.dedi.

 

Konuşmaların ardından yenilen yemek eşliğinde Belediye tarafından hazırlatılan ve Ereğli’nin kültürel değerlerini anlatan sinevizyon gösterimi izlendi.

 

Program daha sonra eğlence etkinlikleri ile devam etti.