AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Çaycuma'da kamu kurumlarını ziyaret etti. İlk olarak İlçe Jandarma Merkez Karakolu'nu ziyaret eden Uçar, daha sonra yeni atanan Emniyet Müdürü Mehmet Yassıkaya'yı ziyaret etti. Emniyet'in ardından Çaycuma Devlet Hastanesi'ne geçerek Başhekim Hasan May'la bir süre görüşen heyet, en son Çaycuma'ya 2 ay önce atanan Kaymakam Yaman'ı makamında ziyaret ederek geziyi tamamladı.
İl Başkanı Uçar'ın ziyareti sırasında, AKP İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, AKP Yönetim Kurulu Üyeleri Vedat Emeksiz, Yusuf Arslan, Siyami Akçaalan ve Nermin İncirlioğlu'da yer aldı.
İlk olarak Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Bayram Kayıkçı'yı ziyaret etmek üzere İlçe Jandarma Komutanlığı'na geçen heyet, Üsteğmen Kayıkçı'nın Saltukova'da görevde olması nedeniyle, İlçe Jandarma Merkez Komutanı olarak yeni atanan Kıdemli Başçavuş Ali Rıfat Kartal'la bir süre sohbet etti.
Jandarmanın ilçedeki çalışmaları ve yaşanan asayiş olayları hakkında bilgi alan Hamdi Uçar yaptığı konuşmada, "Çaycuma'da kamu görevi yapan idari amirleri ziyaret ederek hem yeni göreve gelenlerle tanışmak, hem de birlik beraberliği arttırmak istedik" dedi.
İlçe Jandarma Komutanlığı'nın ardından 4 gün önce göreve atanan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yassıkaya ziyaret edildi. Emniyet Müdürü Yassıkaya'nın isteği üzerine basına kapalı olarak yapılan görüşmenin ardından Hamdi Uçar ve beraberindeki heyet, İlçe Devlet Hastanesi'ne geçerek Başhekim Hasan May'ı makamında ziyaret etti.
SAY; "TAM TEŞEKKÜLLÜ
HASTANE OLACAĞIZ"
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başhekim May, yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi;
"Hastane olarak eksikliklerimizi hızla tamamlıyoruz. 2010 yılından itibaren tam teşekküllü sağlık kurumu sıfatında yer alacağız. Şuanda sadece beyin cerrahı eksiğimiz var. Tahminen Şubat ayı sonunda beyin cerrahımız da olacak. Tam teşekküllü bir hastane olacağız, fakat bütçemiz hizmet gücümüzü azaltıyor. Bunun için de doktorlarımızla bir toplantı yaparak önlemler alacağız. 1 milyon TL aylık faturamız oluyor, fakat Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan sadece 700 bin TL para geliyor. Zaten bu paranın 600 bin TL'si zorunlu hizmetlere gidiyor. Hastanemizi 100 bin TL ile döndürüyoruz. Bu da bizi ve çalışanlarımızı zorluyor."
Çaycuma Devlet Hastanesi'nin sorunları ve eksiklikleri hakkında bilgi alan Hamdi Uçar, "Her kurumda maddi olarak sıkıntılar ve bazı eksiklikler var bizim yapabileceğimiz mevcut imkanların en verimli şekilde kullanılmasını sağlamaktır. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
Çaycuma ziyaretini Kaymakam Hasan Yaman'ı ziyaret ederek sonlandıran Hamdi Uçar ve beraberindeki heyet, Yaman'ı ziyareti sırasında Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Bayram Kayıkçı ile de görüşme fırsatı buldu. Uçar, Kaymakam Yaman'a yeni görevinde başarılar dileyerek, "Hepimiz halkımızın refahı için çalışıyoruz. Yeni görevinizde başarılar diliyorum. İnşallah ilimizi ve Çaycuma'yı beğeneceksiniz ve birlikte güzel işlere imza atabiliriz. Belki de Filyos Projesi'nin hayata geçmesine siz de şahit olacaksınız. Ben hep birlikte güzel çalışmalar yapılacağına inanıyorum" dedi.
YAMAN; "ÇAYCUMA
MODERN AYDIN BİR KENT"
Kaymakam Yaman, AKP yönetiminin Çaycuma'ya gelerek ziyaretlerde bulunmasını olumlu karşılayarak, "Çaycuma'da sosyal dayanışma ve yardımlaşma çok gelişmiş. Nereye ziyarette bulunsam, orta yaşın üzerindeki insanların mahallesinin sorunları ile birebir ilgilendiğini görüyorum. İmece usulü birçok güzel faaliyet gerçekleştiriliyor. Okumuş, modern ve aydın bir yer burası. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda desteğinizi hissettik. Buraya kadar gelip ziyaret etmeniz duyarlılığınızı gösteriyor. Bu durum da beni çok memnun etti. Ben de Çaycuma'da birlikte güzel işler yapabileceğimize inanıyorum. Filyos Projesi, bu bölgenin 'Amiral Projesi' diyorum ben. Belli zamanlarda belli gelişmeler yapılmış insanların bu projenin bir den bire sihirli değnek değmiş gibi oluşmasını beklememesi lazım. Havaalanı da bu projenin içinde yer alıyor mesela. Yavaş yavaş proje hayata geçiriliyor. Belirli zamanlarda, belli gelişmeler oluyor. İnşallah bu projenin daha aktif bir şekilde yararını hissetmeye başlayacağımız günler de olacak" dedi.