Erdemir Çelik Üretim Baş Müdürlüğü çalışanları, geleneksel hale getirdikleri kaynaşma gecesini sürdürdü.

Büyük Anadolu Ereğli Otel'in Erdemir Salonu'ndaki geceye Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Yücel Yücel, Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Şube Mali Sekreteri Sedat Taşdelen, METAL-KOOP Başkanı Erdal Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, Erdemir Formenler Derneği Başkanı Ertuğrul İsa Bayramoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Sendika Şube Baştemsilcisi Mustafa Yıldız, Erdemir Sağlık Müdürlüğü doktorları ile Erdemir'de bazı iş yeri yöneticileri katıldı.

KAPSAM GENİŞLETİLDİ

Bu yıl kaynaşmayı daha geniş kapsama yayan Çelikhane çalışanları, gecelerine ayrıca Liman Nakliyat Baş Müdürlüğü, Soğuk Haddehaneler Baş Müdürlüğü, Atölyeler Bakım Baş Müdürlüğü, Enerji Üretim Dağıtım Baş Müdürlüğü, Sıcak Haddehaneler Baş Müdürlüğü ile Demir Üretim Baş Müdürlüğü çalışanlarını da davet etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan gecede Sendika Genel Başkanı Pevrul Kavlak'ın selamını getirdiğini belirterek konuşmasına başlayan Genel Sekreter Yücel Yücel, Erdemir çalışanlarını birlik beraberlik içinde görmekten ve  gösterilen sıcak ilgiden mutluluk duyduğunu söyledi.

ÇALIŞANLARA TEŞEKKÜR

Genel Merkez adına çalışanlara teşekkür eden Yücel, bunun ülke genelinde örnek teşkil edecek konumda olduğunu savundu. Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş da, Erdemir'deki çalışanların kaynaşma ve dayanışmasının en üst düzeyde olduğunu, bundan da büyük mutluluk duyduğuna vurgu yaptı. Odabaş, önümüzdeki süreçte başlayacak olan sözleşme görüşmeleri ile ilgili bilgiler aktardı. Konuşmalar sırasında geceye katılanlarca sık sık sendika lehine sloganlar atılan gecede Yücel'e, Çelik Üretim Baş Müdürlüğü adına  Ereğli'de yıldırım düşmesi sırasında bir Erdemir çalışanının çektiği fotoğrafın yer aldığı tablo hediye edildi. Gece'de yerel sanatçı Neray'da sahne alırken çalışanlar ve sendika yöneticileri gece boyunca renkli görüntüler oluşturdu.