Alaplı Emniyet Müdürü İsmail Baş, okulların kapanmasının ardından çocukların korumasız olarak, trafiğe açık ana caddelerde gelişi güzel bisiklet kullanmasının olası kazalara davetiye çıkardığını belirterek velileri uyardı.
Bisiklet kullanan çocuklara bisiklet yolları, park, bahçe ve oyun alanlarını kullanmalarını tavsiye eden Baş,  velilerinde çocuklarının bisiklet kullanmalarını gözetim altında tutmalarını istedi.
Bisiklet kullananlara tavsiyelerde bulunan Baş, Okulların tatile girmesi ve havaların sıcak olması dolayısıyla artan bisiklet kullanımının olası kazalara meydan vermemesi için hem araç sürücülerimiz hem  bisiklet sürücülerimiz tehlikelere karşı hazırlıklı olması gerekmektedir. Motorlu araç sürücüleri davranışlarınızı tahmin edebilecek şekilde bisiklet sürün. Böylece sürücüler davranışlarınızı daha hızlı biçimde algılayabilirler ve yolu sizinle paylaşırken rahatsızlık hissetmezler. Yolun kenarına paralel biçimde park edilmiş arabaların kapıları aniden açılabilir. Arkanızdaki araç geçmesine izin için korna çalsa da park halindeki araçlarla aranızdaki mesafeyi hep koruyun. Yol kenarında paralel park edilmiş arabaların yanında geçerken düz bir çizgiyi izleyin. Boşluklara girip çıkmayın. Sürücüler aniden trafiğin aktığı bölüme geçmenize hazır olmayabilirler. Siz düz giderken aniden önünüzde sola dönebilirler. Dur işaretine uymayarak aniden önünüze çıkabilirler. Sizi geçtikten sonra aniden sağa dönerek önünüze çıkabilirler dedi.