Çaycuma’yı bisiklet yollarıyla donatan Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 34 personeline bisiklet dağıtırken, bisiklet alan personele, işe gelip giderken araca binmeme koşulu getirdi. Bisiklet dağıtımıyla ilgili Çaycuma Belediyesi önünde düzenlenen törende açıklamalarda bulunan Başkan Kantarcı, “Bugün 34 personelimize bisiklet dağıttık. Bu peyderpey devam edecek. Bisiklet yollarımızı yaptık, kullanımını özendirmeye çalışıyoruz. Öncelikle de personelimizden başladık. Çaycuma’nın tüm kesimlerini bisiklete bindirmeye kararlıyız. Bu konuda gerek belediye imkanlarını gerekse devlet projelerini kullanacağız. Çok kısa zaman içinde Çaycuma’da çok yoğun bir şekilde bisiklet kullanıldığını göreceksiniz” dedi.



ANA ANTERLERE DE BİSİKLET YOLU

Bisikletin sağlıklı bir ulaşım olduğunu da dile getiren Kantarcı şunları söyledi:

“İnsanlar kullandıkça ‘Ya biz bunu daha önce niye denemedik’ diyecekler. Hollanda’da, Belçika’da bu daha önce denendi. 1970’li yıllarda Avrupa’da büyük bir petrol krizi olmuştu. Bu krizde bisiklet kenti olan yerlerde hayatın akışında bir aksama olmadı. İnsanlar bisikletle işlerine gidip geldiler. Ama otomobile bağımlı kentlerde hayat durdu. Petrole olan bağımlılığı da azaltmak, hava kirliliğini önlemek, çevreyle ilgili temizliği sağlamak, ulaşımı kolaylaştırmak, gürültü kirliğini önlemek ve şehirlerin içinde araçların yarattığı kaosu en aza indirmek için bisiklet kullanmalıyız. Çaycuma kaybedilmiş değil kazanılmış bir kent olarak ilerliyor. Birçok yerde bu yolları yapacak olanak yok, çünkü yol yapacak alan bırakılmadı. Bu açıdan Çaycuma çok şanslı. Şimdiden ilçemizin her yanını bisiklet yollarıyla kaplıyoruz. Aynı zamanda Çaycuma’yı köylere bağlayan ana arterlerde de bisiklet yolu olması için çaba gösteriyoruz. Özellikle ve öncelikle üniversitemize giden yolda bisiklet yolu yapacağız.”



Başkan Kantarcı basın mensuplarından fahri müfettiş olarak bisiklet yollarını denetlemesin de gönüllü olmalarını istedi.



ÇAYCUMA GELİŞİYOR GÜZELLEŞİYOR

Kaymakam Serkan Keçeli, “Bugün sağlıklı bir kent olma yolunda ilerleyen Çaycuma’nın attığı adımlardan birini daha gerçekleştirmenin mutluluğuyla burada toplandık. Çaycuma gelişiyor, Çaycuma güzelleşiyor, insanlarımız da buna ayak uydurmaya başlayacak inşallah. Televizyonlarda izliyoruz, Avrupa’nın herhangi bir ülkesinin bir bakanı bisikletine atlamış, bakanlıktaki çalışma ofisine geçiyor. Bu haberleri kendi aramızda biz de övünerek anlatıyoruz. Allah’a çok şükür Çaycuma’nın ana yollarındaki bisiklet yolu çalışmaları bitti. Ara yollarındaki çalışmalar da hızla devam ediyor. Oldukça büyük bir uzunluğa sahip bisiklet yollarımız var. Ama bunları yapmak tek başına bir anlam ifade etmiyor. İnsanlarımızın buna ayak sağlaması lazım. Devlet olarak biz epey bisiklet dağıttık. Başkanımız da bugün çok güzel bir çalışmaya imza atıyor. Devamının geleceğini de söyledi. İnşallah Çaycuma’da güzel şeyler olmaya devam edecek” dedi.



Kaymakam Keçeli’nin, “Ben bisiklet alacak personele Allah’tan kolaylık diliyorum. Başkanım kimseye kolayına bisiklet vermez. Bunun karşılığını daha fazla hizmet olarak isteyecektir” şeklindeki sözleri de gülüşmelere neden oldu.



PROTOKOL DA BİSİKLETTE

Konuşmaların ardından bisikletlerini alan personelle birlikte Atatürk ve Nihat Kantarcı caddelerinde bisiklet turu atıldı. Tura Kaymakam Serkan Keçeli, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Müftüsü M. Rauf Arcaklıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Emekliler Cemiyeti Başkanı Nizamettin Eyidoğan da katıldı.