*Kdz. Ereğli'de sahil yolunun kapatılması sonucunda Orta Camisi ve Kız Kapısı yönünden sağlanan ulaşım vatandaşları stresin koynunda tutmaya devam ediyor.

*18 Haziran Kdz. Ereğli'nin Kurtuluş Günü ile 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri Devrim Bulvarı'nda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ise sahil güzergahında yapılarak tören alanlarında bütünlük sağlanmayan ilçede, karmaşanın faturası geçiş üstünlüğü olmayan araç sahiplerine çıkarılıyor.

*Bayram alanlarındaki çifte standart uygulama ve festivallerdeki alışkanlık sonucunda her geçen gün artan trafik yoğunluğu ile içinden çıkılmaz bir duruma gelen ulaşım hakkı, en çok hastaneye ulaşmak isteyen hastaları ve acil vakaları etkiliyor.

Haber-Yorum: Kdz. Ereğli'de trafik keşmekeşi geçiş üstünlüğüne sahip yöneticilerin halkın yaşadıklarından bihaber olmaya devam ettikleri için içinden çıkılmaz halde artarak devam ederken, en büyük çilelerden biri ise festivaller ve bayram törenleri oluyor.
Kentte, sahil yolunu kapatma kolaycılığı ile sürücüleri Un Pazarı, Orta Camisi, Kız Kapısı üzerinden Hastane yolu ulaşımını sağlayarak etkinlik düzenleyen yöneticiler, resmi bayram törenlerini iki ayrı yerde gerçekleştirerek bütünlüğün sağlanmaması gerçeğinde çözüm üretmiyorlar.
Örneğin; 18 Haziran Kdz. Ereğli'nin Kurtuluş Günü ile 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri Devrim Bulvarı'nda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ise sahil güzergahında yapılarak resmi bayram törenleri iki farklı alanda kutlanıyor. Oysa; tüm resmi bayram törenleri Devrim Bulvarı'nda kutlanmış olsa, sahil yolu kapanmayacak ve hastane yönündeki trafik sıkışıklığına da çözüm bulunacak.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde yine aynı işkence yaşattırıldı Kdz. Ereğlililere. Sahil yolu kapatıldı ve bu alanda kutlanan bayram törenleri nedeniyle ulaşım dar ve geçit vermez sokaklardan sağlanmaya çalışılırken, vatandaşlar araçlarında sinir krizleri geçirdi. Hastane yönü gibi çok önemli bir güzergahın ulaşım konusunda sürekli kesintiye uğratılması ve bu sahil yolunun her iki yönünün de kapatılmasına karşı çözüm üretmeyen yönetenler, geçiş üstünlüğüne sahip araçlarından inip de halkın arasına katıldıklarında bu çözümü mümkün sorunun özüne inerek, halkın çektiği çileleri sonlandırabilecekler.