Kdz. Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Atatürkçü Düşünce Derneği Kdz. Ereğli Şube yönetimi tarafından  yapılan eleştirilere cevap verdi.


Posbıyık, ADD Karadeniz Ereğli Şube yönetimi tarafından kendisinin kurucu başkan olmadığını ve derneğin kurucu başkanının Oktay Demiroğlu olduğu yönünde yapılan açıklamalara yanıt verdi.

Posbıyık, ?AKP'nin düştüğü  durumdan dolayı Zonguldak'ta CHP'nin 5 tane milletvekilini çıkarması lazım. İçinde bulunduğumuz nedenlerden, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle oluşan kaos, özellikle demokratik açılım adı altında ülkede oluşturulan kaos ve işsizlik konusunda vatandaşların düştüğü bu ortamda AKP gerçekten çok büyük bir kayıp içerisinde. Zonguldak'ta TTK'dan emekli olanlar emekli maaşlarını alıyorlar, çalışanlar maaşlarını alıyor. Ekonomik krizden geçim sıkıntısı çekiyorlar. 5 ekmek getiriyorsa evine bir ekmeğe düşmüştür. Ama Ereğli'de durum öyle değil. Tersanelerde 5 bin kişi çalışırken, 500 kişiye düşmüş, sac tüccarları iflas etmiş, Ereğli'de gerçekten işsizlik konusunda, geçim sıkıntısı yönünde, Türkiye'nin en sıkıntılı bölgelerinden bir tanesi. Ben Ereğli'de büyüdüm ve ilk defa Ereğli'nin bu kadar aciz duruma düştüğünü  gördüm. Bu nedenle CHP Zonguldak'ta 5 milletvekilinin 5'ini çıkaracak durumda. Vatandaşlar buna hazır. Ama milletvekilleri ve il yönetimi yanlış politikalarından dolayı, antidemokratik uygulamalarından dolayı bu işi sıkıntıya soktular. Yaptıkları hileli seçimlerle örgüt arasında büyük bir sıkıntıya yol açtılar. Zonguldak'ta ve Ereğli'de CHP saflarında çok büyük sorunlar var. Önümüzdeki seçimlerde CHP Zonguldak'ta 5 milletvekili çıkardığı taktirde "biz yanılmışız" deyip Ali Koçal'a gider özür dileriz. Eğer 2-3 milletvekili çıkarırsa Ali Koçal'ın ve il yönetiminin yaptıkları işlerin hesabını soracağımızı herkesin bilmesini isterim. Belediye işlerine ağırlık vereceğimizi söylemiştim. Bu demek değil, Ereğli'nin birinci sırasından en az ikinci sırasından vazgeçmedim, vazgeçmeyeceğim, bunun için sonuna kadar mücadeleme devam edeceğim. Biz Zonguldak'ta 5 milletvekili çıkacağını gönülden inanıyoruz. Gayri meşru şekilde seçilen arkadaşların neler yapacağını izlemeye devam edeceğiz? dedi.

POSBIYIK'TAN HODRİ MEYDAN
Halil Posbıyık halkı bilgilendirme ve hesap verme toplantısı da yapacaklarını belirterek, siyasi parti temsilcilerine çağrıda bulunurken şöyle dedi:

?İlerleyen günlerde 'Hesap verme' toplantısı yapacağım. Bütün siyasi parti ilçe başkanlarını, sivil toplum örgütlerini ve vatandaşları çağırarak AKM'de toplantı yapacağız. Orada 2009 yılında yaptıklarımızı ve 2010 yılında yapacaklarımızı anlatacağız. 'Bize hesap sorun' diyeceğiz. Arkadan konuşanlar var, mahalle aralarında, kahvelerde dedikodu yapanlar var. gizli kapalı kapılar ardından konuşan dedikoducu siyasetçiler var. Onlara hodri meydan çekiyorum. Onları AKM'ye çağırıyorum, her şeyi açıklamaya varız. Belgeleriyle bilgileriyle neler yaptığımız, Ereğli'yi hangi noktaya getirdiğimizi açık ve net biçimde sevgi çemberi içinde anlatacağız.?

ARŞİVDEN YANIT
Posbıyık, aralarında gazetiniz ÖNDER'İN de bulunduğu bazı yerel gazetelerin 1993 yılında yapılan yayınlarından örnekler ile  dernekler masasından aldığı bilgileri basın mensuplarına anlattı.  ADD'nin  1993 yılında kendisinin kurucu başkanlığında kurulduğunu ancak daha sonra siyasete girmesi nedeniyle dernek başkanlığından ayrıldığını ve görevini Oktay Demiroğlu'nun başkanlığına bıraktığını kaydetti.

Halil Posbıyık, kongre yapmadıkları için 1994 yılında derneğin fesh olduğunu, 1995 yılında derneği tekrar açtıklarını belirtirken şöyle dedi: 

?Atatürkçü Düşünce Derneği'nin başkanlıklarını yapan Akın Çamcı ve Semih Özkök bir takım iddialarda bulunmuşlardı hatta benim hafızamın güçlü olmadığını ifade etmişlerdi. Benim hafızam güçlü olmayabilir ama arşivlerin hafızaları güçlü. ADD'nin saçma sapan ifadeleriyle kuru başkan olmadığımı ifade eden sözlerine cevap vermek istiyorum.  Onlar benim muhatabım değil. Onların ikisi de statükocu. Dernekçi adamlar bunlar, Ereğli'nin önünü tıkayan adamlar. Vesikaların hepsi burada. 'Posbıyık'a tokat gibi cevap' demiş basın mensuplarından biri. 'Halil Posbıyık ADD'nin kurucu başkanı değildir' diyor. 'Bu derneğin kurucu başkanı Oktay Demiroğlu'dur' diyor. Bu memlekette yaşıyorlar ve utanmadan bunu söyleyebiliyorlar. 12 Kasım 1993 Cuma tarihli Önder Gazetesinde 'Atatürkçü Düşünce Derneği Kuruldu' diyor. Aynı gazete, 'O günkü yönetim kurulu; Halil Posbıyık kurucu başkan, ikinci başkanlığı Oktay Demiroğlu' diyor. Demek ki, Halil Posbıyık 1993 yılında Atatürkçü Düşünce Derneği'ni kurmuş Oktay Demiroğlu ikinci başkan olmuş. Oktay Demiroğlu zaten hep benim ikinci adamım olmuştur, ben lider o ikinci adam. Türk Eğitim Derneklerinde de ben kurucu başkandım, Oktay Demiroğlu ikinci adamdı. Ben ayrıldığım zaman Oktay Demiroğlu ne yaptığını sapıtır, bir şey yapamaz o dernek fesh olur veya başkaları alır. Akın Çamcı ile Samih Özkök, '1995 yılında Atatürkçü Düşünce Derneği Oktay Demiroğlu başkanlığında kuruldu' diyor. 1993 nere 1995 nere? 1995 yılında ben kuruyorum, '1995 yılında Oktay Demiroğlu kurdu' diyor. 1993 yılında ben kuruyorum ve ilk defa bir ilçede kuruluyor. Ama ilerleyen zamanda Halil Posbıyık yerel seçimlere girdiği için her iki başkanlıktan istifa ediyorum. Dernek için büro tuttum ve kirasını ben verdim. Buraya mobilyalar aldık Ahmet Bilgeç ile paralarını da biz verdik. Eğitimi, Atatürkçülüğü siyasete karıştırmayayım diye istifa ettim. Ben istifa edince Oktay Demiroğlu başkanlığa geldi. 29 Ocak 1994 tarihinden itibaren 19.10.1994 tarihine kadar Oktay Demiroğlu başkanlık yaptı. Kongreyi yapması lazım, kongreyi yapmadığı için Kaymakamlık Oktay Demiroğlu yönetimindeki derneği fesh ediyor. Dernek kapatıldığı yıldan bir sene sonra Oktay Dmiroğlu başkanlığında yeniden kuruyorlar. Nerede yapıyorlar? Benim kiraladığım, benim aldığım mobilyalar üzerinde Atatürkçü Düşünce Derneği'ni kuruyorlar. Daha sonra derneği Oktay Demiroğlu'nun binasının üzerine alıyorlar. Ereğli'de CHP'nin ve ADD'nin önünü tıkayan Semih Özkök gibi Akın Çamcı gibi bunlar bir ekip 30 kişilik CHP'nin önünü tıkamışlardır.?

Posbıyık 1994 yılında yerel gazetelerde Atatürkçü Düşünce Derneği'nin kurucu başkanı olarak yeraldığı haber metinlerini de gösterdi.