CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, “İlçe merkezinde Cumhurbaşkanlığı seçimini kafa, kafaya getirdik. Köylerde ise daha önceki seçimlerde de acık ara fark vardı. Biz bu farkı kapatırız diye düşünmedik” dedi.

 

Tosun, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi.

 

Seçimin hemen ardından Ak Partili arkadaşların davul zurna çalışmalarını kınadığını ifade eden Tosun, “Bazı basın organları tarafından İlçe genelinde aldığımız oylar düşük gösterilmiş. Gerçek aldığımız oy 8 bin 671’dir. Biz İlçe merkezinde seçimi kafa kafaya götürdük. Köylerde saten daha önceki yıllarda da acık ara bir fark saten vardı. Biz bunu kapatırız diye düşünmedik. Ancak başarırsızlığında arkasına sığınmak istemiyoruz.” Diye konuştu.

Cumhurbaşkanı seçimini kazanan Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ettiğini belirten Tosun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

            “Alaplı CHP İlçe teşkilatı olarak diğer seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de var gücümüzle çalıştık. Ancak her aday eşit şartlarda çalışmadığından dolayı çok fazla rahatsız olduk. Bir aday devletin tüm imkanlarını kullanarak seçim dönemi geçirirken, çatı adayı olarak Cumhurbaşkanı adayı gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu kendi imkanlarıyla halkın içine girerek mütevazi davranışları ve üslubu ile seçim çalışması yaptı. Halkın taktirini kazandı. 30 Mart Yerel seçimleriyle, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri arasında 2 bin seçmen sandığa gitmemiştir. Halk işten yana paradan yana tavır koyarak sandık başına gitmemiştir. Merkezde 4 bin 600 oy aldık. Diğer arkadaşlar her ne kadar davul zurnada çaldırsalar böyle bir hareketi kabul etmiyoruz ve kınıyoruz. Bu oydan fazlasını Alaplı’da beklemesinler. 30 Mart seçimlerini kıyaslarsak Ak Parti’nin İlçe genelinde oylarında 1373 oy düştüğünü görmekteyiz.  Biz Cumhurbaşkanlığı seçimlerde 8 bin 671 oy almışız, 30 Mart seçimlerine göre 321 oy artırmışız. Gümeli Beldesinde 30 Mart seçimlerine göre oylarımızı arttırarak yüzde 70 üzerinde oy almışız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bize emek ve destek veren Belediye Başkanlarına, İl genel ve Belediye Meclis üyelerine parti teşkilatımıza teşekkür ediyoruz. Seçilen Cumhurbaşkanına hayırlı olsun diliyorum.

 

(Haber:Cem Sürmeneli)