Sağlık durumunun düzeldiğini açıklayan Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, 2009 yılında adaylık sürecinde oynanan oyunların yeni dönemde de yaşatılmaya çalışıldığını açıkladı. Ormanlı’dan istedikleri isimin aday gösterilmemesi durumunda tepkilerinin farklı olacağına dikkati çeken Sever, Ormanlı’ya 24 derslikli ilköğretim okulunun ihalesinin yapıldığını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ise 30 bin TL ödenek çıkarıldığını söyledi. Milletvekili Ercan Candan’a teşekkür eden Sever, “Siyaset için değil bu bölgenin insanı olduğu için bölgesine hizmet ediyor” dedi.

 

Ormanlı’ya 24 derslikli ilköğretim okulunun ihalesinin yapıldığını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından da 30 bin TL ödenek çıkarıldığını açıklayan Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever yeniden adaylık sinyali verdi. Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, gazeteniz Önder’in merkez bürosunu ziyaret ederek Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş ile görüştü. 2009 Yılında adaylık sürecinde yaşanan oyunların önümüzdeki yerel seçimlerde de oynanmaya çalıştığına dikkati çeken Sever, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

SAĞLIK DURUMUM İYİ

Geçirdiği trafik kazası nedeniyle sağlık sorunları yaşadığını ve o dönem aday adaylığı sürecinin bulunduğunu açıklayan Sever, “Sağlık sorunlarım nedeniyle adaylık sürecini yakından takip edemedik. Şuan sağlık durumum iyi ve herşey çok şükür yolunda ilerliyor” dedi.

 

“İLÇE BAŞKANI SÖZ VERDİ”

Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın yeni dönemde kendisinin adaylığı ile ilgili net ifadelerle sözler verdiğini anımsatan Sever’in açıklaması aynen şu şekilde: “Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır bana, benim ‘aday olmak istemem’ durumumda partimizin yeniden beni aday göstereceğini açıkça tarafıma beyan etti. ‘Sen aday olmak istemezsen senin tavsiye edeceğin aday üzerinde anlaşma sağlanacak’ sözünü verdi. CHP’den istifa ederek Ak Parti’ye döndüğüm süreçte partimizin Kızılcahamam’da düzenlediği kampa katıldım. Kampta İlçe Başkanımız süreç ile ilgili partinin önde gelen isimlerine durumumuzu anlattı daha sonra Partimizin grup toplantısına gittik, Başbakan Yardımcısı Menderes Türel ve Ak Parti Zonguldak Milletvekilimiz Özcan Ulupınar vardı. Milletvekilimiz Ercan Candan ise başka bir yerde görevli olduğu için bu toplantıya katılamadı. Başbakan bize, ‘Sizin İl Başkanınız nerede?’ diye sordu. Bizde kampta olduğunu söyledik.

 

“BİZ O OYUNU BOZARIZ”

O gün anladık ki 2009 yılında bize oynanan oyunun bu da bir parçası idi. Biz 2009 yılında bize oynanan oyunu halkımızın desteği ile bozduk. Bu oyunlar Ormanlı’da tutmaz, halkımız herşeyi net görüyor. Bu yüzden yeni düzenlenen oyunu da bozacağız bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Partimiz bizim istemediğimiz bir adayı gösterirse yeniden adaylığa çıkabiliriz sonuçta Yüksek Seçim Kurulu’na listelerin verileceği tarih geçerlidir. Süreci yakından takip edeceğiz”

 

OKUL İHALESİ

Ormanlı Beldemize 24 derslikli ilköğretim okulu için ihale gerçekleştirildi. İhaleyi Çalışkan Er İnşaat Firması kazandı yakında yer teslimi olacak ve çalışmalar başlayacak. Ormanlı’nın bu okula uzun zamandır ihtiyacı vardı biz de konuyu defalarca dile getirdik yetkililerden bu konuda destek istedik. Milletvekilimiz Ercan Candan bizlere son derece yakından davrandı bu sorunun çözümü için uzun çaba ortaya koyarak beldemize bir okul kazandırılmasında baş faktör oldu.

 

BELEDİYEYE 30 BİN TL

Beldemizin ihtiyaçları vardı bu ihtiyaçlar için Milletvekilimiz Ercan Candan ile görüşmüştük kendisi sağolsun Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 30 bin TL ödenek çıkarıldığını tarafımız a bildirdi. Para yakında belediyemiz hesabına gelecek. Paranın önümüzdeki Şubat ayı sonlarına doğru gelmesi bekleniyor. Milletvekilimiz Ercan Candan’a gösterdiği bu yakın ilgiden dolayı kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Siyaset için değil bu bölgenin insanı olduğu için bölgesine hizmet ediyor”