Çaycuma Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şubesi arasında 40 işçiyi kapsayan toplu iş  sözleşme  görüşmelerinin  anlaşmayla sonuçlandığı bildirildi.

 

1 Mart 2017 ile 28 Şubat 2018 tarihleri arasında geçerli olacak sözleşmeye göre, işçilerin çıplak maaşlarına yüzde 8 zam yapıldı.  Hizmet ve kıdem zammı, yemek parası gibi diğer sosyal yardımlarla birlikte, bu oranın yüzde 11’e ulaşacağı bildirildi. İşçiler, ilk zamlı maaşını, 15 günlük sözleşme farkıyla birlikte önümüzdeki ay alacak.

 

“BELEDİYE OLANAKLARINI ZORLAYARAK”

Toplu sözleşme imza töreninde konuşan Belediye- İş Şube Başkanı Tahsin Atayan, “Çok güzel bir toplu sözleşme imzaladık. Sayın belediye başkanımız tüm görüşmeler boyunca, işçi arkadaşlarımızın haklarını gözeten bir noktada hareket etti. Belediyenin olanaklarını da zorlayarak mutlu sona ulaşmamızı sağladı. Kimi arkadaşlarımızın bir yıllık zam oranı yüzde 12’ye ulaşıyor. Yüzde 11’den aşağıya düşen oran yok. Kamudaki diğer toplu sözleşmeleri dikkate alırsak, bu oranın son derece iyi olduğunu söylemek isterim. Bir diğer güzel şey de, sözleşmeyi süreci uzatmadan tam zamanında bitirdik ve arkadaşlarımızın taleplerini de büyük ölçüde karşıladık. Ben sayın belediye başkanımıza teşekkür ediyor, arkadaşlarıma hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

“KAMU SÖZLEŞMELERİNİN ÜSTÜNDE”

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise,  “Dünyada yerel yönetimlerin toplam kamu gelirleri içindeki payı %30-60 arasında bulunuyor.  Bu pay İskandinav ülkelerinde %60, Japonya’da %65, birçok Avrupa ülkesindeyse %30-50 arasında. Ülkemizde ise bu rakam maalesef % 10-15 olarak görünüyor. Koşullar zor, muhalif belediyelerin daha da zor.  İller Bankasında dosyalarımız bekliyor. Ama biz bunlardan şikâyet etmeden hem hizmetlerimizi en iyi şekilde yapmaya, hem de çalışanlarımızın haklarını son kuruşuna kadar ödemeye devam ediyoruz. Bütçe imkânlarımızı zorladık ve işçi arkadaşlarımıza, diğer kamu sözleşmelerinin üstünde zam yaptık. Emeğin en yüce değer olduğuna inanıyorum. Çaycuma Belediyesi olarak biz büyük bir aileyiz. Şayet başarılı hizmetler ortaya çıkıyorsa, bu büyük ailenin tüm bireylerinin bunda payı var. Ben işçi arkadaşlarıma başarılı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, yeni toplu sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.