​Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü 2018 yılı Orköy Faaliyetleri kapsamında Fenni Arıcılık, Süt Sığırcılığı, Dış Cephe Kaplama ve Güneş Enerjisi projeleri uygulanarak, Orman Köylülerimize 1.470.000,00 TL. hibe 5.880.000,00 TL. si kredi olmak üzere toplam 7.350.000,00 TL. destek sağlandığını açıkladı.

Bartın, Karabük ve Zonguldak İllerinde yaşayan orman köylümüze talepleri doğrultusunda 143 aileye Dış Cephe Kaplama, 207 aileye Süt Sığırcılığı, 3 aileye Fenni Arıcılık ve 47 aileye Güneş Enerji Sistemi olmak üzere 400 aile Orköy Projelerinden faydalanmaları sağlandığının bildirildiği açıklama şöyle:

 

Orman Köylümüzle El Ele Yürüyoruz…

 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı; “ormanlarımızın korunması, geliştirilmesi, sürdürülebilir ormancılık ilkelerine göre yönetilmesi görevlerimizi orman köylümüzle birlikte el ele yürütmek ana gayemizdir. Orköy projeleri ile orman köylümüzün gelir düzeyini artırmak, üretime destek vermek, alternatif geçim kaynakları oluşturarak gelir seviyesini yükseltmek hedeflenmekte olup, uyguladığımız projelerin başarısı izleme, takip ve değerlendirme yoluyla ölçülmektedir. Orman köylümüze verilen desteğin %20’sinin hibe, %80’nin ise SIFIR faizle, proje türlerine göre değişen vadelerde ve yılda bir taksit olarak geri ödemesi yapılmaktadır.

 

Ormancılık faaliyetlerinin sosyal ormancılık yapısı içinde yer alan Orköy uygulamalarımız orman köylümüz tarafından yoğun ilgi ve talep görmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğü’nce ayrılan ödenekler doğrultusunda Orköy Desteklerimiz devam edecektir. Köylümüzün mutluluğu bizim mutluluğumuzdur.” dedi.