AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Gökçeler, Gülüç, Çaylıoğlu Belediye Başkanlarının da katıldığı toplantı ile son gelişmeleri değerlendirdi.

Yeşiltepe-Kepez, Ereğli-Akçakoca, Ereğli-Devrek, Ereğli-Zonguldak yol güzergahlarında çalışmaların ve görüşmelerin tüm hızıyla sürdüğünü belirten Milletvekili Erdoğan, TOKİ'nin Ereğli Belediyesi arsası üzerine 650-700 dairelik toplu konut ve sosyal donatı merkezi yapmak için harekete geçtiğini söyledi.

Erdemir'in içerisinde 2 bin dönüme yakın ecrimisil öde diği arsa ile ilgili mahkeme sürecinde sona gelindiğini belirten Milletvekili Erdoğan, "Erdemir bu yerleri hazineye devreder hazine de o yerin karşılığında parasından düşer bizde Devrek yolu, 48'ler, Ereğli içerisindeki olan arazileri alırsak önemli işler yapılır" dedi.

Devlet Demir Yolları’nın arazilerinin hazineye devir edilmesi ile ilgili süreçte sona gelindiğini ve Maliye Bakanlığına gerekli olumlu mesajları ilettiklerini belirten Erdoğan, gelişmeleri takip ettiğini söyledi.

AKP Zonguldak Milletve kili Fazlı Erdoğan, Gökçeler, Gülüç, Çaylıoğlu Belediye Başkanları, Ali Kemal Karaca, Bülent Bahadır, Turgay Aydın'ın yeraldığı basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gerek Ereğli, gerek Zonguldak gerekse ülke gündeminde yeralan konuları değerlendirmek için basın toplantısı düzenlediğini belirterek konuşmasına başlayan Milletvekili Erdoğan, bölgenin önceliklerine göre çalışmaların sürdürüldüğünü Ereğli'nin gündeminde yeralan Devlet Demiryolları arazilerinin hazineye de vir edilmesi ile ilgili süreci aktardı. Erdoğan, "Yazışmalar yapıldı. Milli Emlak Ge nel Müdürlüğüne aktarıldı. Önceki gün Maliye Bakanı ile bu konuyu 15 dakika görüştük. Bu arazinin hazineye devredil mesi gerektiğini anlattık, en kısa zaman da olumlu gelişmeler çıkacağına inanıyorum" dedi.
Erdoğan yaptığı konuşmasında şu açıklamalara yer verdi.

TOPLU KONUT

Toplu konut konusunda gelişmeler var. Kurum yetkilileri ile temasımız oldu. Toplu Konut Bölgesinde Ereğli Belediyesi arsası üzerine 650-700 dairelik toplu ko nut yapılması yönünde bir iki pürüz kaldı. Belediyenin görüşmeleri de sürüyor inşallah kısa sürede bu pürüzlerde giderilecek ve hem ucuz konut hem de bu alanlar için sosyal donatı merkezleri kurulacak. Terminalin de bu bölgeye yapılması düşünülüyor. Yap işlet devret modeli ile de ödenek çıkartılabilir mi bunun çalışması var.

DERSİMİZE ÇALIŞIYORUZ

Türkiye'deki gelişmelere paralel olarak bölgemizde de basının bizim işimizi kolaylaştırma noktasında aklımızda var olupta unuttuğumuz ihmal ettiğimiz konuları basının desteği gündeme getiriliyor. Basın mensubu arkadaşlarıma desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Öğretmenevi yavaş gidiyorsa uyarılır, spor salonunun biliyorsunuz ayın 27'sinde ihalesi oluyor. Bu ayın 27'sindeki ihalesinde kimse itiraz etmez ise 2010 yılının sonuna da burayı bitirmek için 2.5 trilyonluk bir kaynak aktarılacaktır, sorun da yoktur. İhale yapıldıkça iş yapıldıkça kaynağı geliyor. Biz işimizin açıkçası takibindeyiz, dersimize çalışarak uyum içerisinde çalışmaları sürdürüyoruz. Herşey yolunda gidiyor.

ERDEMİR'İN 2 BİN DÖNÜMLÜK
ECRİMİSİL ÖDEDİĞİ ARSALAR

Hastane için çok mecbur kalınırsa Devlet Demiryollarının o bölgelerinden bir yerinde olabilir. Erdemir özelleştikten sonra hazinenin içeride bir takım yerleri var. O yerler ile ilgili yargı süreci devam ediyor. Oradan ecrimisil alınıyor. 2 Bin dönüme yakın bir yer var o yerlerin de ecrimisili epey bir para tutuyor. Yargı sürecinde de son noktaya geliniyor. O da sağlanırsa Erdemir bu yeri hazineye devreder hazine de o yerin karşılığında parasından düşer bizde Devrek yolunda, 48'lerde, Ereğli içerisinde olan arazileri hastane, adliye sarayı yapma konusu bir değerlendirme olabilir. Bu süreç yargı aşamasında, bizim de bekleme tahammülümüz yok.

TÜNEL YAPILACAK

Duble yol çalışmaları devam ediyor. Ereğli-Düzce yolu sürüyor. Ereğli-Akçakoca arasında 4 km. civarında bir tünel inşası gündeme alınmıştı. Tünel inşaatı yapılacak. Alaplı ile Ereğli arasındaki çalışmalar devam ediyor orada bir takım alt yapı çalışmaları tersanelerimizin sorunu var onu almak kaydıyla çözülecek. Ereğli-Zonguldak karayolunda iyileştirme çalışmaları devam ediliyor. Ya yeniden bir ihale yapılacak ya da mevcut müteahhidin eli güçlendirilecek. Zonguldak-Bartın, Zonguldak-Devrek istikametinde de çalışmalar devam ediyor. Köylerimizde biraz yeterli derecede kaynak olmamasına rağmen bütçenin elverdiği imkanlar çerçevesinde alınan kararlar var bunlar da yürüyor. Ereğli-Devrek yolu ile ilgili de kamulaştırma parası kasada duruyor. Yeni bir kanun çıktı buna göre kamu yararı olan yerler ayrı tutuluyor. İtiraz edenler etsede paraları hesaplarına yatırılacak.

YETERLİ Mİ DEĞİL!..
Bu çalışmalar yürütülürken Ereğli'ye odaklı Ormanlı lisemiz biliyorsunuz 2011'e kadar bitmesi gereken bir liseydi. Okullaşma konusunda ülkenin geldiği nokta belli. Zonguldak'ta da önemli işler oluyor yeterli mi bana göre daha fazla olması gerekir. Ormanlı Lisesi ile ilgili yoğun girişimlerimiz oldu, yetkililer Ankara'ya geldi bakan ile görüşüldü. 2009'un sonuna kadar eğitim öğretime yetişmesi için harıl harıl çalışmalar sürüyor. 1 Trilyon 300 milyarlık bir kaynak bütçeden çıkarılmıştır ve kaynak aktarılmıştır.

KARACA DANIŞMAN
Geçmişte bölgemde yetişemediğimiz için sıkıntılar olduğu için bir arkadaşı görevlendirmiştim. Özel bir büro tutmuştuk o arkadaşımız rahmetli oldu. O zamandan beri bana bu konularda yoğun isteği doğrultusunda bu pro jenin yeniden gündeme gelmesini isteyenler çoğaldı. Hem bu talebi açıkça düşündük il yönetiminde yer alan takım arkadaşımız Ali Kemal Karaca'yı getirdik" dedi.

Yolun yarısı bitti!..

Toplantının son bölümüne doğru Milletvekili Erdoğan, basın mensuplarının sorularını istedi. Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş ile yapımı yılan hikayesine dönen Kandilli-Ereğli arasındaki yol güzergahını sordu. Milletvekili Erdoğan, "Özel idareden bir makine verilir, arkadaşlarımız gerekirse özel makine tutarlarsa daha iyi olur. Onlara ekonomik olarak belli bir desteğin verileceği kendilerine aktarılmıştır. 2.5 Kilometre civarında bir yol bitirilmiştir, yüzde 50'si tamamlanmıştır, yüzde 50'si bitirilmek üzere çalışmalar devam etmektedir. Vali bey ile olayı biraz daha hızlandırma konusunda görüşeceğiz. Bu yol bir programla yapılan yol değil, yeniden yapılan bir yol. Özel İdare imkanları ile yapıldığı için bu seneki imkanlar da biraz kıt ama kendileri ile bu konuyu paylaştık elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız. Devlet, millet işbirliği ile bu yolun hızlanacağına inanıyorum" dedi.

Kepez yolu!..

Milletvekili Erdoğan halk arasında ölüm yolu olarak adlandırılan yıllardır, “proje aşamasında”, “yakında ekipler gelecek”, “çalışmalar en kısada başlayacak”, “bir yıl içerisinde tamamlanacak”, sözlerinin yıllardır uçuştuğu Yeşiltepe-Kepez yolu ile ilgili de şu bilgileri verdi. “Yeşiltepe-Kepez yolunda bilindiği gibi kavşaklar problemi vardı. Kurum ve kuruluş yetkilileri, belediye başkanlarımız ile geçtiğimiz günlerde toplantı gerçekleştirdik. Yapılan ve yapılması düşünülen çalışmalar masaya yatırıldı. Kepez mevkiinde bir yer bir aileye aitti. Belediyenin de girişimleri ile o aile ile görüştük gerekli desteği vereceğimi belirttik. 900 Metre karelik bir yer sonuca bağlandı. Önümüzdeki günlerde 4. Bölge Müdürlüğü gelecek. Gima kavşağı ve ardından Erdemir İlköğretim Okulunun da bulunduğu Göçmenler Kavşağı vardı oraya ya alt ya üst geçit yapılması yönünde görüşülecek. Çevre yolumuz bizler için son derece önemli. 4 Kilometrelik bir kısım bitti. Bu alan 15. Bölge'yebağlıydı bunu 4. Bölgeye aldırarak projelendirmek istiyoruz” sözleriyle değerlendirdi.