Uğur Eğitim Kurumları’nın ortaklarından  Sefa Sarıcı; Kdz. Ereğli’de Gazeteniz Önder’e yaptığı açıklamada, kapatma kararının ardından özellikle öğrenci ve velilerinin mağduriyetine dikkat çekerken, “Bu kurumların bu kurumda çalışanların Fetö ile uzaktan yakından alakası yok!” dedi.

Sarıcı, bir tana FETÖ’nün bile bu kadro içinde yer almadığını belirterek, kapatma kararıyla ilgili kendilerine hiçbir tabligatın da yapılmadığını, başvuruda bulunduğunda “evrakı masaya bırak” denildiğini belirterek yaşanan süreci şöyle değerlendirdi:







TEDBİR ALIN DEDİK KURUMU KAPATTILAR

“Bu kurumların bu kurumda çalışanların Fetö ile uzaktan yakından alakası yok. Burada devlet kurunun yanında yaşı falan yakmıyor direk yaşı yakıyor. Biz bu konuyla ilgili 2 Ağustos’ta Valiliğe gerekli dilekçeyi verdik. Tedbirleri alın dedik. Tedbir alın dedikten 2 ay sonra kurumunu dank diye kapattılar. Bir sürü veliyi öğretmeni çalışanı öğrenciyi mağdur ettiler. Ne yaptıklarını kendilerinin de bilmediklerinden eminim. Usulsüz hukuksuz. Şuana kadar bana ulaştırdıkları en ufak bir tebligat yok. Kapıya bakın bir tane mühür göremezsiniz. Kimin kapattığına dair orada bir mühür yok imza yok. Islak imzalı bir mühür yok.


DEVLET YETKİLİLERİ KENDİLERİNİ SORGULASIN

1 hafta geçti bana ıslak imzalı bir tebligat hala verilmedi. Dilekçelerimizin hiçbirisinin girişi yapılmıyor sadece masaya bırakın deniliyor ve gidin deniliyor. Devlet böyle işlemez, devlet tutanak tutar, benim verdiğim her bir dilekçenin mutlaka bana bir giriş numarasını vermesi lazım, Milli Eğitim Müdürü bana kurumun kapatma yazısını vermedi. OHAL vermedi. Terörle mücadele vermedi. Valilik vermedi. Ben bu işletmenin kurucusuyum ama devlet maalesef böyle işliyor. Burada lütfen devlet yetkilileri kendilerini sorgulasınlar, daha üsttekiler daha alttakileri sorgulasınlar, bana bu işin gerekçesini yazılı bir metin halinde versinler. Başka bir şey istemiyorum.


HUKUK İŞLETİLMELİ

Şuanda burada yapılan 667 ve 670 KYK gereği kurumların kapatılması her ne kadar da OHAL de de olsa hukuk yine işletilmeli hukuken kapatılmalısınız.






KAYYUM İSTEDİK

Bugün Maliye burada eşyaları alacaklar, şirketin mallarına el koyacaklar gelir giderlerine bakacaklar, buna göre mağdur olan insanların mağduriyetlerini gidermeye çalışacaklar. Bunun yerine kayyum atayabilirlerdi ben kayyum da talep ettim. Buradaki insanlar mağdur edilmeyebilirdi veya buraya iki tane müfettiş atarlardı, biz buradaki maliye işleri insanların girdi çıktılarını daha temiz bir şekilde çok daha az bir mağduriyetle giderebilirdik, kurumların kapatılması benim umurumda değil para mal kaybı umurumda değil ama veliyi, çalışanımı, öğrencimi, öğretmenimi mağdur ettim ve bunu ben devlet eliyle şuan yapıyorum, yapmak zorunda kalıyorum, bu benim vicdanımı yaralıyor, zedeliyor ama devlette muhatap bulamıyorum.”

Zonguldak ve Kdz. Ereğli’den gelen Mal Müdürlüğü ekipleri de, binada mal tespit yapmak için sayıma geçtiler.


Haber:  Eyüp Bektaş