Zonguldak Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Kızıl Elma ve Turan ideolojisi hakkında Ankara Üniversitesinde görev yapan Prof.Dr.Saadettin Yağmur Gömeç’in konuşmacı olarak katıldığı "Türkistan Coğrafyası ve Bağımsızlık Hareketleri" konferansı düzenlendi. 

MHP merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy,  MHP Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner Türkiye Kamu-Sen Zonguldak temsilcilikleri,  Türkav Zonguldak şube başkanı İbrahim Açıkgöz ve yönetimi, Türk Ocakları Başkanı Özcan gedikli ve yönetimi ve Zonguldak halkının katıldığı konferansta   başında konuşma yapan Zonguldak Ülkü Ocakları Başkanı Recep Yavuz "Ziya Gökalp'in işaret ettiği üzere bizim için vatan sadece Türkiye değil nerede bir Türk var ise orasıdır. Görmezden gelemeyiz” dedi.

Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkler tarih sahnesine çıktığı günden bu yana hep tarih yazmış, tarihe yön vermiş, asla esaret altında yaşamayı kabul etmemiş soylu bir millettir. Esareti kabul etmeyişi ve bağımsızlık  ülküsü ile tarihte 100'ü aşkın devlet, beylik kurmuştur. Günümüzde halen bağımsızlık mücadelesi devam eden inşallah tez zamanda bağımsızlıklarına kavuşacağına inandığımız soydaşlarımızda mevcuttur o9nların her daim yanlarında olacağız.

Bugün DOğu Türkistan, Rusya, Kerkük, Güney Azarbeycan, Karabağ ve birçok yerdeki soydaşlarımız yok sayılmakta, dünya kamuoyu tarafından görmezden gelinmektedir. Biz görmezden gelemeyiz, her ne şartta olursa olsun onların yanlarında olmalı onların acısını acımız yapmalıyız.

Şunları da ifade etmek istiyorum, sevgili Peygamber Efendimiz HZ Muhammed (S.A.V) bize öğütlediği birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır düsturundan  şaşmadan çalışmalıyız. Hiçbir fitne ve fesata kulak asmadan yolumuza devam etmeliyiz. Çünkü biliyoruz ki Bu yol kutludur bu yol hak yoldur.

Sözlerime İsmail Gaspıralı sözleriyle son vermek istiyorum 'Dilde birlik, işte birlik, fikirde birlik, sağlanırsa o zaman kurulur dirlik' Katıldığınız için teşekkür ediyorum Ne Mutlu Türküm Diyene."

Ankara Üniversitesinde görev yapan Prof.Dr.Saadettin Yağmur Gömeç in anlatımından sonra düzenlenen konferans sona erdi.