Kandilli Beldesi’ndeki bir market çalışanında korana  virüsünün çıkmasına rağmen, konunun jandarmaya bildirilmediği ve bu olayın vatandaşlar tarafından jandarmaya intikal ettirilmesiyle duruma müdahale edildiği ve buna rağmen işyerinin açık tutulduğu bildirildi.

Şiirleriyle tanınan emekli madenci Salim Çalık bu konuda sosyal medya aracılığı ile sorularına yanıtı şöyle aradı:

“Yaşadığım beldedeki bir marketin bir çalışanında korona saptanmış... Olması gereken diğer çalışanlara ve korona saptanan çalışanla temas eden herkese test yapılması, jandarmaya haber verilmesi değil mi...?

Öyle olmamış. çalışanı eve gönderip yerine başka birini çağırmışlar. diğer çalışanlara test yok, filyasyon yok, jandarmaya haber vermek yok... bu ahlaken suç, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre suç...

Olayı fark eden bir iki yurttaşın dolaylı yollarla takip etmesi ve bilgiyi karakola ulaştırması; karakolun sorumlu davranması sonucu İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekibi gönderiyor, Marketle görüşüyor ve tüm personele karantina kararı çıkıyor. fakat market açık!!! başka şubelerden çalışanları kaydırmışlar...

Korona tespiti ne zaman yapıldı? virüs saptanan kişinin temas ettiği kişiler var mı, varsa nasıl bir işlem yapıldı? korona saptandıktan sonra karakola neden haber verilmedi...? virüsün yüzeyden yüzeye değişmekle birlikte bazı yüzeylerde 4 gün etkin olduğu biliniyor. korona saptanan çalışanın kullandığı araçlar, dokunduğu ürünler vs. ne kadar güvenlidir?

biz ne kadar güvendeyiz...? kime güveneceğiz...?”