CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Erdemir'in bulunduğu alanların özel endüstri bölgesi ilan edilmesine yönelik girişimlere ilişkin gelişmeleri değerlendirdi.

Sorunların kavga yerine diyalog ile çözüme kavuşturulacağını belirten Demirtaş, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın, Erdemir'in özel endüstri bölgesi sürecine ilişkin açıklamalarına da yanıt verdi.

"POSBIYIK, AK PARTİ İLÇE BAŞKANI, KAYMAKAM VE TSO BAŞKANI İLE KONUŞUYOR"

Önder Gazetesi muhabirine açıklamada bulunan Demirtaş, şunları söyledi: "Belediye başkanımız bu konu ile ilgili bizimle temasa geçmiyor. Bize bilgi vermiyor. Belediye Başkanımız daha önce hatırlanacağı gibi bir platform oluşturdu, bizi davet edip görüşlerimizi almadı. AK Partili Fatih Çakır ile konuşuyor, Kaymakam Bey ile konuşuyor, TSO Başkanı ile konuşuyor, kendi partisinin milletvekilleri ile konuşmuyor.

"BİZE BİLGİ VERME GEREĞİ HİSSETMİYOR"

Bilgi verme gereği de hissetmiyor. Biz olayı takip ediyoruz. CHP'nin iki milletvekili de bir defa halkımızın yanındayız. Zaten Erdemir bu konu ile ilgili bir kahvaltıya bizleri davet etti, bakış açılarını bize anlattılar. Sivil toplum kuruluşlarının da görüşlerini aldık. Belediye Başkanımız AK Partili Sanayi Bakanı ile görüşmüş heyet halinde. Yine bizim haberimiz yok.

"KENDİ PARTİSİNE AKTARSIN"

Burada belediye başkanımız yapması gereken şudur bunu basın üzerinden konuşacağına kendi partisinin milletvekillerine, yöneticilerine, ilçe başkanına aktarması gerekiyor. Siyasi nezaket, parti kültürü bunu gerektirir. Bu anlamda Belediye Başkanımız bu konuda hatalı davranıyor. Bize bunları aktarsa, görüşlerimizi alsa biz de görüşlerimizi ifade ederiz.

"EREĞLİ HALKININ YANINDAYIZ"

Her şeyden önce Ereğlili vatandaşlarımızın yanındayız bundan kimsenin tereddüt etmemesi gerekir. OYAK grubuna bağlı Erdemir'de çalışan 6 bin Ereğli'de yaşayan vatandaşımız var onlar da bizim vatandaşımız. Erdemir'de sadece Ereğli'ye mal edilen bir kurum değildir tüm Türkiye'nin gözbebeğidir. OYAK Türkiye'deki en büyük tamamlayıcı emeklilik sisteminin olduğu başarılı da olduğu bir kurumdur.

"KARŞILIKLI DİYALOGLA ÇÖZÜLEBİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM"

Bu ilişkiler kavga ederek, basın üzerinden değil karşılıklı görüşerek diyalogla çözülebilir diye düşünüyorum. Diyalog kapısının kapanmaması gerekiyor. Erdemir, Ereğlisiz, Ereğli'de Erdemirsiz olmaz. Kentle bütünleşmiştir Erdemir fabrikası. Dolayısıyla burada diyalog kapısının açık olması gerektiğini hatırlatıyorum.

"BİZE BİR TELEFON AÇABİLİR"

Belediye Başkanımız öncelikli olarak kendi partisinin ilçe başkanı ve milletvekilleri ile diyalog kapısını aralaması lazım. Yaş itibariyle bu iş kendisine düşer. Kendisi bizden büyüktür. Bu anlamda bizde milletvekili olarak milletvekili de tecrübesi olarak da 5 yılı doldurduk. Kendisinin bizim fikirlerimizi almak için bir telefon açabilir diye düşünüyorum."