Vali Kaban, Milli Egemenlik Caddesi'ndeki alanda, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir eksikliği giderme adına böyle bir yapıya ihtiyaç olduğunu belirtti.

Güvenlik güçlerinin, devletin temel amaçlarıyla geldiği ve gitmekte olduğu yön itibariyle hiçbir ayrısı gayrısı olmadığını ifade eden Kaban, "Biz bunu ilimizde 15 Temmuz'da da tüm güvenliğe bakan birimler olarak hem yaşadık hem yaşattık. O anlamda hakikaten biz de bu kalkışma 15 dakika sürdü. Valilik konağında toplandık. Sabaha kadar bütün sistemi arkadaşlarımızla birlikte idare ettik. İşte o güvenlik güçlerimizin önemli bir birimi olarak emniyetimizin ihtiyaçlarının karşılanması bir esastır." diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Osman Ak da hizmet binasının 9 katlı olacağını ifade ederek, "Hizmet binamız, Kozlu İlçe Emniyet Müdürlüğü, polis merkezi amirliği ayrıca 4 katlı da ilave emniyet müdürlüğü ek hizmet binası içerisinde bulunuyor. Bu yıl yatırım programına alındı. İl Özel İdaresi vasıtasıyla ihalesi yapıldı. Yer teslimi yaptık. İnşallah kısa sürede tamamlanacak. Eksiklikleri gidereceğimiz güzel bir bina olacak. 15-20 gün sonra güzel bir temel atma töreniyle burada bir açılış yapacağız." dedi.

800 günde bitmesi beklenen hizmet binasının 5 milyon 661 bin lirayla yüklenici firmaya ihale edildiği öğrenilirken, inceleme adak kesiminin ardından sona erdi.

İncelemede, Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya ile bazı daire amirleri de hazır bulundu.

(A.A)