Çaturoğlu: "Alacaağzı'nın ihalesi yapıldı ve burası Erdemir'e kaldı. Mutluyum, bölgemizin ve ülkemizin gözbebeği bir kurum burayı almıştır, burada üretim devam edecektir.  TTK'ya bin 500 kişi işçi alınacaktır. Genelkurmay nezdinde yaptığımız araştırmalardan öğrendik ki askeri güvenlik bölgesi ilan edilmesinin oraya üniversite kampüsü yapılmasına mani bir engel yoktur. Bir takım kural ve kaidelere uymak kaydıyla beklentilere uygun olarak yapılabilecektir"

 

Çaturoğlu: "Ereğli'ye turizm fakültesi kazandırdık, 8 bölüm olacak ancak 1 tanesi faaliyete geçtik. Orada en büyük problem, öğretim görevlisi meselesidir. Bunlar da tamamlanınca buralar öğrenci almaya devam edecektir. Tersane meselesine siyasi olarak bakılıyor ama bunun büyük bir çoğunluğu ekonomiktir. Yalova, Tuzla doludur, onlar da teşvik var ama buradaki sistem daha da avantajlı. 2008'de dünya krizinden sonra burada hızla gelişen bu tersanecilik kendisini toparlayamamıştır"

 

Uçar: "Vatandaşlarımıza dürüst ve samimi olmaya çalıştık. Yalan söylememeye çalıştık, yalan da söylemeyeceğiz, hiç kimseyi de kandırmayacağız. İktidar partisinin milletvekili adayı olarak da sözlerimizi ifade ederken dikkat etmemiz gerektiğini söylemek istiyorum. Burada bizim çok büyük sorumluluğumuz var"

 

 

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve yeni dönem milletvekili adayı Hamdi Uçar, Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından işletilen Sahil Kafe'de ülke ve yerel gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

MUHTARLARDA VARDI

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediye başkan yardımcıları, bazı meclis üyeleri, AK Partili yöneticiler, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ve bazı mahalle muhtarlarının da katıldığı kahvaltı programında konuşan Zonguldak Milletvekili Çaturoğlu, görevde olduğu dönemde ülkede yaşanan gelişmeleri bir kez daha hatırlattı. Zonguldak bölgesine ilişkin ise Çaturoğlu, şu ifadelere yer verdi:

 

"ALACAAĞZI'NI ERDEMİR ALDI"

Hassas bir döneme rağmen önemli işler yaptık. Vekil seçildiğimizde en önemli konulardan bir tanesi HEMA konusuydu. Üzerinde epey bir zaman çalıştık. Önce ihaleye çıkıldı, teşvik olmadığı için kömür üretimine giren olmadı. Tekrar çıkartıldı bu arada taşkömürüne teşvik konusunu hallettik. Alacaağzı'nın ihalesi yapıldı ve burası Erdemir'e kaldı. Mutluyum, bölgemizin ve ülkemizin gözbebeği bir kurum burayı almıştır, burada üretim devam edecektir.

 

TTK'YA BİN 500 İŞÇİ ALINACAK

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bin 500 kişi işçi alınacaktır. Oradaki üretimi de devam ettireceğiz. Burada iki tane enerji santralimiz var, kapasiteleri 10 milyon ton kömür yakmaya müsait ama bunun yüzde 80'i dışarıdan geliyor. Dışarıya bağımlı olan hadiseyi biz yerli kömürle devam etmemiz lazım. Enerji Bakanlığımız bu konuda çalışıyor. İnşallah önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde 10 milyon ton kömürü kendi kaynaklarımızla önemli bir hadisenin gerçekleşmesini bekliyoruz. Erdemir'in koklaştırdığı kömür ve Kardemir'in koklaştırdığı kömür yok onları da kattığımız zaman yeraltında uyuyan o gücü inşallah hep birlikte görme imkanı yakalayacağız.

 

"ERDEMİR SORUNUMUZ VARDI"

Erdemir sorunumuz vardı. Sadece bu bölgenin değil ülkemizin önemli kuruluşlarından bir tanesi. Her ne kadar zaman zaman eleştirsek de kurumsal sosyal sorumluluğunu yerine getirmiyor anlamında, bölgenin önemli bir kuruluşu. Sıkışmış, yatırım yapamaz, istihdam üretememe halindeydi. 4 Bin 200 dönüm arazisinin yarısı tapuluydu yarısı da dolgu yoluyla kazanılmıştı. Dolgu yolu ile kazanılan araziye tesis yapma fabrika kurma imkanı yoktu. Kıyı kenarında yapılan değişiklikle Erdemir'in 2 bin 100 dönüm arazinin kullanabilmesine imkan sağladık. Orayı endüstri bölgesi ilan edeceğiz ve oradaki ilave yatırımlar ve istihdamlar gelecek. Biz bunu yapmasaydık bu yatırımların tamamı İskenderun'a gitmiş olacaktı.

 

BİR TAKIM KURAL VE KAİDELERE UYMAK

Ereğli Devlet Hastaneleri'nin bulunduğu alanı sınırsız olmak üzere Bülent Ecevit Üniversitesi'ne kampüs yapılmak üzere tahsis edildi. Burası zaman içerisinde askeri güvenlik bölge olarak ilan edilmesi gündeme gelmiştir. Genelkurmay nezdinde yaptığımız araştırmalardan öğrendik ki askeri güvenlik bölgesi ilan edilmesinin oraya üniversite kampüsü yapılmasına mani bir engel yoktur. Bir takım kural ve kaidelere uymak kaydıyla beklentilere uygun olarak yapılabilecektir.

 

"8 BÖLÜMÜN ANCAK 1 TANESİ FAALİYETTE"

Ereğli'ye turizm fakültesi kazandırdık, 8 bölüm olacak ancak 1 tanesi faaliyete geçtik. Orada en büyük problem, öğretim görevlisi meselesidir. Bunlar da tamamlanınca buralar öğrenci almaya devam edecektir.

 

TERSANELER İLE İLGİLİ CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPTIK

Tersaneler ile ilgili çok önemli işler yaptık. Bu bölgede değişik işler yapılabilmesine imkan veren üretim yasasındaki değişikliği çıkarttık. Tersaneci arkadaşlarımızla bir araya geldik. Başka bir şirket kurup bir iş yapalım dedik bir araya getirmeye çalıştık onlar bir araya gelmediler. Bu arkadaşlarımızla gittik Milli Savunma Bakanlığı'nda toplantılar düzenledik. Burada milli gemilerden yapılabilmesi için arayışlarda olduk. Öncelikle tabiki tersanecilerin arzu etmesi lazım. Bir takım eksiklikleri vardı tamamlanma noktasında ağır davrandılar. Şimdi neler yapılabilir onların araştırması içerisindeyiz.

 

"YALOVA, TUZLA DOLU..."

Şunu ifade etmekte fayda var herkes şu tersane meselesine siyasi olarak bakıyor ama bunun büyük bir çoğunluğu ekonomiktir. Yalova, Tuzla doludur, onlar da teşvik var ama buradaki sistem daha da avantajlı. 2008'de dünya krizinden sonra burada hızla gelişen bu tersanecilik kendisini toparlayamamıştır"

 

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ARKASINDA DURAN HAİNLER"

Seçim çalışmalarını yoğun olarak sürdürdüklerini anlatan Milletvekili adayı Hamdi Uçar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  "AK Partinin bütün mensupları olarak hep birlikte çalışıyor, mücadele ediyoruz. 16 Yıllık dönem içerisinde AK Parti'nin hem bölgemize hem ülkemize yaptığı hizmetleri anlatıyor ve 24 Haziran için ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen, terör örgütlerinin arkasında duran hainlere karşı milli birlik ve beraberliğimizin devam etmesi noktasında vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Vatandaşlarımız da çok güçlü bir şekilde destek verdiklerini alanlarda görüyoruz. Kendilerine müteşekkiriz. 24 Haziran seçimleri sadece birisinin milletvekili olması veya başkan olması değil. Bu seçimlerde içerideki ve dışarıdaki şer güçlerinin ülke üzerinde oynadıkları oyunları da yakından takip ediyorsunuz.

 

"YALAN SÖYLEMEYECEĞİZ"

Vatandaşlarımıza dürüst ve samimi olmaya çalıştık. Yalan söylememeye çalıştık, yalan da söylemeyeceğiz, hiç kimseyi de kandırmayacağız. İktidar partisinin milletvekili adayı olarak da sözlerimizi ifade ederken dikkat etmemiz gerektiğini söylemek istiyorum. Burada bizim çok büyük sorumluluğumuz var. Allah nasip ederse 25 Haziran sabahı milletvekili seçildiğimiz zaman daha önceki konuşmalarımız bizi bağlayacaktır.

 

EREĞLİ MİTİNGİ

Ülkemize ve şehrimiz ile ilgili açıklamalarda bulunduk. Cumhurbaşkanımız Ereğli'ye miting yaptı, Ereğli'nin milletvekiliyim dedi. Bu çok önemlidir. Bu anlamda Ereğli ilçemiz çok şanslı olduğunu görüyoruz. Hem Alaplı hem Ereğli ayağında çok önemli gelişmelerin olacağını söyleyebilirim. Güçlü bir destek verirseniz bizim elimizi güçlendirirsiniz. Ereğli'nin taleplerini problemlerini yarım kalmış bir takım işlerini hızlı bir şekilde ivedilikle tamamlanması konusunda bize katkı vermiş olursunuz"

 

UYSAL'IN AÇIKLAMASI

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da 24 Haziran seçimlerinin önemli olduğuna vurgu yaptı ve “ülkemiz için, milletimiz için bir milat. Ülkemize, milletimize ve vatanımıza hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ederim. Bu seçimler Türkiye’deki bir sürü hantal yapıların veya çağa uymayan yapılardan kurtulacağımız bir seçim olacak.”diye konuştu.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)