Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, şehirler arası otobüs terminalinin Ömerli mevkisine yapılmasını, “Ben buna kötü olarak bakmıyorum, bu terminali ‘Allah razı olsun iyi ki oraya yapmışlar’ diyorum. Kim koyduysa, yaptıysa yaptı, önümüze bakacağız. Olan olmuş, ağlamanın da yeri yok. Bize de zaten ağlamak yakışmaz biz sorunu çözmeliyiz” sözleri ile değerlendirdi.

 

“Bizlere mazeret üretmek de yakışmaz, biz takım arkadaşlarımızı, bizi sevenleri bize umut bağlayan insanları umudunu yıkmak, ümitsizliğe düşürmek gibi bir vizyonun içerisinde değiliz. Biz herkesi takım arkadaşı gibi görüyoruz”

 

 

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, Almanya’da Almanya Zonguldaklılar Derneği tarafından düzenlenen panelde gurbetçilerin sorularını da yanıtladı.  Bir gurbetçinin, “Şehirlerarası otobüs terminali neden dışarıya yapıldı?” sorusuna Belediye Başkanı Uysal şu sözlerle yanıt verdi:

 

“TERMİNAL BİZİM PROJEMİZ DEĞİL”

“Terminal bizim projemiz değil. Fakat devlete verilen buraya sunulan hizmet bedeli bizlerden çıkıyor. Buranın maliyeti 7 faizi ile birlikte 10 trilyonun üzerinde. Şehir dışarısına yapılmıştır yanlış olur doğru olur ama ben hayatımda hiçbir zaman mazeretleri sıralamayı seven bir insan değilim. Hayatımda her zaman, ‘nasıl daha iyi yapılır?’ sorusuna cevabımı aradım. Kim koyduysa koydu yanlıştır ya da doğrudur. Bu yanlışı düzeltmenin de anlamı yok.

 

“BURASI YIKILMAYACAK”

Burayı yıkacak mıyız? Hayır. Bu terminal şehir dışarısına kaçtı, buna ben kötü olarak bakmıyorum. Ben bu terminali, ‘Allah razı olsun iyi ki oraya yapmışlar’ diyorum. Hastane de o tarafa gitti. Önemli olan bu güzellikle düşünmemiz, çözüme odaklı olmamız lazım. Bizler de bunun üzerine dedik ki bazı fikirleri şehir dışarısına atarsak şehir trafiğini rahatlatabiliriz. Delihakkı’ya düşündüğümüz spor kompleksi, şehir merkezindeki AKM ve nikah dairesinin değişmesi gibi şehrimize yayarsak şehir içi trafiğini rahatlatacağız. Biz terminalin artık avantajlarını düşünmemiz lazım. Olan olmuş, ağlamanın da yeri yok. Bize de zaten ağlamak yakışmaz biz sorunu çözmeliyiz.

 

“OLUMSUZ DÜŞÜNMEDİM”

Ben hiçbir zaman olumsuz negatif düşünmem. Eğer biz negatif düşünürsek o zaman topluma negatifsin açıklanır. Bizlere mazeret üretmek de yakışmaz, biz takım arkadaşlarımızı bizi sevenleri bize umut bağlayan insanları umudunu yıkmak, ümitsizliğe düşürmek gibi bir vizyonun içerisinde değiliz. Biz herkesi takım arkadaşı gibi görüyoruz.

 

KATILIMCI DEMOKRASİ VURGUSU

Bizler bir kitapçık yayınladık o kitapçığın içerisinde katılımcı demokrasiden bahsettik. Katılımcı demokrasi şudur siz bir teori üretirsiniz pratiğe geçersiniz hata olur pratik hayatta bir hata olur onun tekrar teorisini düzeltirsiniz o zaman bize büyük görev düşüyor. Piramidin çoğunluğunu oluşturanlar olarak bizler vekillerimize Ankara’ya merkezi siyasete yardımcı olacağız”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)