Yalçın: “Ereğli içinde bulunduğu konum itibariyle bir sanayi kenti. Sanayi kentimizin bazı problemleri, sıkıntıları var. Ereğli halkı üniversite ile ilgili bir an önce bizden bir sonuç bekliyor”

Çakır: “Bizi birilerinin bölmesine, karşı karşıya getirmesine müsaade etmeyiz. Ereğli’de epey yolları bir seviyeye koyduk ama sizlerin de yakından takip ettiği üniversite konusunun hayata geçmesi için biran önce birlikte takip edeceğiz”

 

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Sertan Yalçın, beraberinde Başkan Yardımcıları Abdulkadir Çınar ve Mehmet Çivici, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Alim, Sibel Demirçin ve Aynur Coşkun ile birlikte AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı ile Şoförler Odası’na ziyarette bulundu. İlk ziyareti AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığına gerçekleştiren TSO heyeti; partinin İlçe Başkanı Fatih Çakır ve yönetimi tarafından kapıda karşılandı.

 

YALÇIN, “BİRLİKTE HAREKET EDELİM”

Yalçın, ziyaretteki konuşmasında; sözlerine Çakır ve ekibine görevlerinde başarı dileğinde bulunarak başladı ve “Her konuda birlikte ortak hareket edebileceğimizi Odam adına sizlere belirtmek isterim. Biliyorsunuz Ereğli içinde bulunduğu konum itibariyle bir sanayi kenti. Sanayi kentimizin bazı problemleri, sıkıntıları var. Bu sıkıntıları siz de bölgede yaşayan bir sanayici olarak yakinen biliyorsunuz. Bu konudaki çalışmalarınızı da biliyorum. Bundan sonraki yapacağımız çalışmalarda birlikte hareket ederek, sonuç alacağımıza da eminim” dedi.

 

KAMPÜS VE TERSANELER

Yalçın, üniversite ve tersaneler ile ilgili acil olarak tekrar çalışmaya başlanılması gerektiğini söyleyerek, “Ereğli halkı üniversite ile ilgili bir an önce bizden bir sonuç bekliyor. Bununla ilgili de sizin takip ettiğiniz konuları biliyorum. Bizim de bu konularda yapabileceğimiz bir şey varsa sizlere destek olmaya hazırız. Üniversitenin arsa tahsisi ve avam projesi yapılmıştı. Şuanda proje ihalesi ve daha sonra da yapım ihalesi aşamasında olduğunu biliyoruz. Bu konuda da Kalkına Bakanlığı nezdinde de ne yapılması gerekiyorsa bir an önce bunu yapmak için sizlerle ve bölge milletvekillerimiz ile beraber harekete geçmeliyiz diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

ÇAKIR, “HERKESLE EREĞLİ MERKEZLİ BİR ARAYA GELİRİZ”

Çakır da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “bir kez daha değerli büyüğümüz Yaşar Tetiker’i de anmadan geçemeyeceğiz. Ereğlimize çok katkısı olan bizlere de çok ciddi ağabeylik yapan yani Yaşar Baba diye tabir ettiğimiz ve rahatlıkla kendisinden ışık aldığımız bir ağabeyimizdi. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Ondan sonra seçilen olan size ve ekibinize görevlerinizde başarılar diliyorum. Ereğli sizin de ifade ettiği gibi bir sanayi kenti. Zorlukları olan, insanoğlu yaşadığı müddetçe de sorunların bitmeyeceği bir hayatı yaşıyoruz. Ama son dönemde birlikte hareket etmelerin daha yoğunlaştığı bir Ereğli’yi yaşıyoruz. İnşallah Ereğlimize faydalı olacağız. Hepimizin siyasi görevlerinden ziyade şehre katkı koyabilme adına herkesle her siyasi düşünceyle Ereğli merkezli bir araya geliriz. Çözdüğümüz sorunlarla birlikte tabi çözemediğimiz sorunlarımız da var. Bunların da takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi.

 

“BİRLİKTE TAKİP EDECEĞİZ”

Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizi birilerinin bölmesine, karşı karşıya getirmesine müsaade etmeyiz. Ereğli’de epey yolları bir seviyeye koyduk ama sizlerin de yakından takip ettiği üniversite konusunun hayata geçmesi için biran önce birlikte takip edeceğiz. Organize sanayide istihdamın arttırılması ya da şehre yan olarak farklı sektör ne getirebiliriz veya Erdemir ile daha da bütünleşip şehre nasıl katkılar sunabiliriz diye hep birlikte değerlendireceğiz. Ereğli yıllardır içeride birbiriyle enerjisini harcamaktan dolayı geride kaldığımız birçok işimiz var. Benim beşinci yılım, daha iyi kendimizi analiz edebiliyoruz. Ama bundan sonra Ereğli için birlikteliğin daha yüksek olacağı kanaatindeyim. Bunu sağlarsak Ankara’dan da hak ettiğimiz payı daha yüksek oranda alırız diye düşünüyorum. Bizi birilerinin bölmesine, karşı karşıya getirmesine müsaade etmememiz lazım. Geçmişte bunlar olmuş.  Bunları yaşıyoruz.

 

BÜROKRASİ ZORLUKLARI GETİRİYOR

Bürokrasi gerçekten bazı zorlukları beraberinde getiriyor. Okullarla yaşıyoruz, yollarla ilgili yaşıyoruz, spor anlamında yaşıyoruz. Ben de tüm maçları takip ediyorum Ereğli’de geçenlerde beş altı bin seyirciyle maç izliyoruz. Ama bir Bartın’a gittiğimizde, Devrek’e gittiğimizde oradaki stadı Ereğli’de göremiyoruz. Bunlar Ereğli açısından eksiklik. Yağmur altında üç beş bin vatandaş ayakta doksan dakika Ereğlispor’u seyrediyor. Bunlar bizim gecikmişlerimiz. Ya da öncelikle önümüze alamadığımız projeler. Bu işleri birlikte planlamamız lazım. Bizim bu anlamda Ankara’ya gelip gidebilecek enerjimiz yüksek. Hangi Bakan ile işimiz varsa halkımız adına isteklerimizi talep edeceğiz.”

Çakır, Üniversite Kampüsü ödeneği hakkındaki bir soru üzerine ise önümüzdeki ay içinde Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile bu konuyu görüşeceğini belirtti.

 

ŞOFÖRLER ODASI ZİYARETİ

Yalçın ve beraberindekiler daha sonra Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek’i ziyaret ettiler.

 

YALÇIN, “HEDEF VE AMAÇLARIMIZ AYNI”

Yalçın, kısa süre önce yapılan kongrede güven tazeleyen Civelek’e hayırlı olsun temennisinde bulunarak, “size ve ekibinize başarılar diliyoruz. Bundan önce yapmış olduğunuz başarılı çalışmaların devamının geleceğine inanıyoruz. Bizler iki ayrı oda olsak da hedef ve amaçlarımız aynı. Ortak üyelerimiz de var. Ereğli için yapılması gereken ne varsa her konuda hep beraber ortak hareket etmek zorundayız. Şahsım ve odam adına bundan sonraki yapılacak çalışmalarda birlikte hareket etmek için gerekli bütün çabayı göstereceğimizi belirtmek istiyorum. Ereğli hepimizin.”dedi.

 

CİVELEK, “DAHA GÜZEL GÜNLER OLACAK”

Civelek’te Yalçın ve ekibine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti ve “ bu bir bayrak yarışı ve üyelerimiz takdirini yine bizden yana kullandı. 2005 yılından buyana aynı heyecanlar görevimize devam ediyoruz. Bu bir ekip işidir. Ben sizlere de hayırlı uğurlu olsun diyorum. Önümüzdeki aylar da yapılacak seçimlerinizde de sizlere başarılar diliyorum. Ticaret Odası ile Şoförler Odası kardeş odalardır. Çoğu zaman birlikte hareket ediyoruz. Ticaret Odası’nı takdir ediyoruz. Rahmetli Yaşar Tetiker’de şoförler odası olarak üyelerimize büyük katkılar sağladı. Daha önce olan kopukluğu Yaşar beyin zamanında giderdik. Bundan sonra yine devam edeceğiz bu birlik beraberliğe. İnşallah daha güzel günler olacak” şeklinde konuştu.