Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, DSİ ve Tapu Kadastro Bölge Müdürleri ile Kdz.Ereğli'de incelemelerde bulundu.

 

Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, Tapu Kadastro Bölge Müdürü Mustafa Çetinkaya, Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürü Said Umucu, DSİ Zonguldak Şube Müdürü Muharrem Atalar, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek, Beyçayırı Stadının yanındaki Belediye Hizmet Binasına dönüştürülmesi planlanan alışveriş merkezi ve çevresinde incelemelerde bulundu.

 

Kdz.Ereğli Belediyesi birimlerinin tek bir çatı altında vatandaşa hizmet vermesi planlanırken Tapu Kadastro Bölge Müdürü Mustafa Çetinkaya ve DSİ Bölge Müdürü Said Umucu, Milletvekili Prof.Dr.Candan ve Belediye Başkanı Uysal’dan yapılan ve yapılması planlanan çalışmalara ilişkin bilgiler aldı. Pençes deresinin üzerinin bir bölümünün kapatılması için karşılıklı fikir alışverişinde bulunulurken Milletvekili Prof.Dr.Candan, Ereğli ve Alaplı’daki sorunlara ilişkin bilgiler verdi.

 

Prof.Dr.Candan daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamasında, gölet projelerinde olumlu gelişmeler yaşandığı Gümeli göletinde yer tesliminin gerçekleştirildiğini ve 2017 yılına kadar gölet projesinin hayata geçirileceğini müjdeledi. Amaçlarının bölgenin sorunlarının ilgililere aktarılıp çözümünün sağlanmak olduğunu belirten Prof.Dr.Candan, “Bölge Müdürlerimize gerek Kdz.Ereğli gerek Alaplı’da yapılan, yapılması planlanan çalışmaların yanı sıra mevcut sorunları da birebir aktardık. Halkımız bizleri bu görevlere hizmet edebilmemiz için getirdi. Bizde bu sorunları çözebilmemiz için elimizden geleni birlik ve beraberlik içerisinde yapmak istiyoruz. Bölgenin kaybedecek zamanı yok, hizmet bekleyen vatandaşlarımıza bu hizmetleri ulaştırmak zorundayız. Bölgenin su ihtiyaçlarını ortadan kaldıracak gölet projelerimizde olumlu gelişmeler yaşanıyor. Bu konuya büyük bir önem veriyoruz. Gümeli bölgesindeki gölet için firmaya yer teslimi yapıldı, 2017 yılına kadar projenin bu bölgede hayata geçmesini bekliyoruz, yine diğer 2 gölet için ise son aşamaya gelindi” dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)