Toplu Konut İdaresi Zonguldak'ta pek çok ilçede yeni yatırımlar yeni ev imkanları vatandaşlara sunarken bir tek Kdz.Ereğli kaldı.

TOKİ bilindiği gibi Korubaşı mevkisinde emekliler için yapılması hedeflenen 344 konutun hak sahiplerini 1 Ağustos 2016 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi'nde izdihama neden olan kura çekimi ile belirlemişti. Yerel yöneticilerin beceriksizliği arsa üzerindeki sorunun çözüme kavuşturulamaması TOKİ'nin Ereğli'deki projesini iptal etmesine neden olmuştu. Bilindiği gibi o dönem asil hak sahipleri giriş ücretlerini Ziraat Bankası'na yatırmış, projenin iptal edilmesi üzerine de yatırdıkları paralar kendilerine geri iade edilmişti.

SÖZ KONUSU KUR'A ÇEKİMİNİN VİDEOSUNU İZLEYEBİLİRSİNİZ

https://www.dailymotion.com/video/x4mp26w

TOKİ BAŞLADI, BİZİM BÜYÜK YÖNETİCİLER SORUNU ÇÖZEMEDİ!..

Gazetemizin Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş bilindiği gibi o dönem TOKİ'nin üst düzey idarecileri ile yaptığı görüşmede, sorunun TOKİ'den kaynaklanmadığı söz konusu arsa üzerindeki sorunun giderilememesinden projenin iptal edildiğini belirtmişti. Türkiye genelinde de TOKİ'nin başlayıp da bitiremediği ilk proje maalesef yine Kdz.Ereğli olmuştu.  Bu konuda Bakacakkadı büyük bir başarıya imza attı. Belde olmasına rağmen Bakacakkadı'da çok sayıda kişi TOKİ'nin evlerinde ev sahibi olabilmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşadı.

ORMANLI İÇİN DE MÜJDE DİYE DUYURULMUŞTU

Ormanlı Beldesi'nde de TOKİ konutları yapılması için sürecin başlatıldığı kamuoyuna müjde olarak duyurulmuştu. Ancak yeterli başvuru yapılamaması ve beklentinin çok altında kalması nedeniyle Ormanlı'ya da bu proje gerçekleştirilemedi.

GÖKÇEBEY'DE 275 KONUT

Şimdi TOKİ bu kez de Gökçebey'de inşaa ettiği 275 konutu hak sahiplerine 11 ve 29 Nisan 2022 tarihlerinde teslimini gerçekleştirecek. TOKİ'den yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:  Zonguldak İli Gökçebey İlçesi İstasyon Mah. 298 Konut Projesi’nde yer alan satışı gerçekleştirilen 2+1 tipi konutların hak sahiplerine 11 Nisan-22 Nisan 2022 tarihleri arasında, 3+1 tipi konutların hak sahiplerine 25 Nisan-29 Nisan 2022 tarihleri arasında, zamanında gelemeyen hak sahiplerine 9 Mayıs-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında Web sayfamızda yayınlanan teslim programı çerçevesinde konutların teslimi yapılacaktır. Bu çerçevede;  Konut teslimleri, İdaremiz tarafından hazırlanan ve ilan edilen "Teslim Programı" çerçevesinde Projenin müşavir firması olan BCT İnşaat Mimarlık Mühendislik Müşavirlik A.Ş. aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Konut teslimleri Toplu Konut Şantiyesinde yapılacaktır. Konut alıcıları teslim programı çerçevesinde kendilerine bildirilen günde kendi imkanları ile şantiyeye ulaşacaklardır. Konut teslim işlemlerine saat 09:00’da başlanacaktır.  3065 sayılı KDV kanunu gereğince teslim işlemi nedeniyle Katma Değer Vergisi doğduğundan, alıcılar tarafından T.C.Ziraat Bankası A.Ş Zonguldak/Gökçebey Şubesi’ne KDV tutarı ödenecek ve ödeme dekontu/faturanın bir örneği konut teslim anında Müşavir firmaya alıcılar tarafından ibraz edilecektir. Bankaca yapılacak KDV tahsilatlarının belli bir düzen içerisinde gerçekleştirilmesini sağlamak üzere konut alıcıları teslim tarihinde önce Banka şubesine başvuracaktır. KDV bedelinin yatırıldığına dair belge veya dekont ibraz edilmeden kesinlikle teslim işlemi gerçekleştirilmeyecektir.

SON ÖDEME TARİHİ

Alt Gelir Grubu kapsamındaki 2+1 tipi konutların ilk taksitlerinin son ödeme tarihi 20 Mayıs 2022 olup, ilk 6 aylık dönemsel artış Temmuz 2022’dir.  Şantiyede yapılacak konut/işyeri teslimi sırasında; konut alıcılarının aşağıdaki belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir:  Kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı), Gayrimenkul Satış Sözleşmesinin konut alıcısında bulunan nüshası, Konut/İşyeri vekâleten teslim alınacak ise vekaletnamenin aslı ve fotokopisi, KDV tutarının yatırıldığına dair belge veya fatura. Belgeler eksiksiz ise, konut alıcılarına Müşavir firma tarafından “Taşınmaz Teslim Tutanağı” ile Müşavir firma tarafından mahal listesine göre tanzim edilecek olan “Taşınmaz Tespit Föyü” imzalatılacaktır.