Yiğit, Başbakan Binali Yıldırım’ın Zonguldak İl Kongresinde, Zonguldak’taki madenlerde vefat edenlere de şehitlik mertebesinin verileceğini söylemesinin kendilerinde büyük bir memnuniyet yarattığını söyledi.

 

“TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Yiğit, şunları kaydetti: “Soma, Ermenek yasasından tüm maden şehitlerimizin yararlanması için sizin de desteğinizle yapmış olduğumuz çalışmalar, vermiş olduğumuz mücadele sonuç verdi. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, AK Parti Zonguldak İl Kongresinde açıklama yaptı. Bütün maden şehitleri aileleri bu haktan yararlanacak dedi. Biz Maden Şehitleri Aileleri Derneği olarak başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Öznur Çalık ve bizleri bu konuda hiçbir zaman yalnız bırakmayan bölge milletvekillerimiz Sayın Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar ile AK Parti İl Başkanımız Sayın Zeki Tosun ve İlçe Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Çakır’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

MANEVİ YÖNDEN RAHATLATTI

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır da maden şehitleri yakınlarının bir süredir beklediği müjdenin Başbakan Binali Yıldırım tarafından verilmesinin aileleri bir nebze olsun manevi yönde rahatlattığını söyledi. Çakır, “Nasıl ki vatan savunmasında şehit olan güvenlik güçlerimizin aileleri bizlere emanetse, madenlerde de yaşamlarını yitiren madencilerimizin aileleri de bizlere emanettir. Tüm şehitlerimizin yakınlarını koruyup kollamak ve haklarını aramak bizim başlıca sorumluluklarımızdan biridir. Zonguldak'taki madenlerde yaşamlarını yitiren madencilerimize şehitlik mertebesi verilmesi ve her maden şehidimizin bir yakının kamuda işe yerleştirilecek olması, en az maden şehitleri aileleri kadar bizleri de sevindirmiştir. Bende bu çalışmada emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, sayın Başbakanımıza ve bölge milletvekillerimize teşekkür ediyorum” dedi.