Almanya’daki Zonguldaklılar Derneği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen İstanbul Milletvekili Metin Külünk’e  Avrupa AKP nin Siyasi Organi sayilan UETD teskilatinin  Iftarinda  mektup vererek Almanya’nın bir çok kentinden Zonguldak Çaycuma Havaalanına ulaşmak istediklerini ifade etti.

 

Mektup aynen şöyle:

 

Avrupa `da Yasayan Karaelmaslılar Adına Sayın Istanbul Milletvekili  Metin Külünk‘e

 

Sayın  Vekilimiz bildiğiniz gibi Karaelmaslılar yani Batı Karadenizin büyük bir Bölümü gurbette yaşamaktadır.

Gurbetçiler olarak 2000'li yıllarda ki girişimlerimiz sonucu ve Dönemin AKP hükümetinin de desteği ile Zonguldak Çaycuma Havalimanı Düsseldorf seferleri 2009 yılında başlatılmıştır, Avrupa'nın çeşitli yerlerinde yasayan insanlarımız Düsseldorf şehrine olan uzaklığından dolayı bu hizmetten yararlanamamaktadır Hamburg, Berlin, Frankfurt ve Münich'te yaşayan insanlarımıza bu hizmetin ulaşması şu şartlarda çok güç ve neredeyse mümkün değildir.!.

Türk Hava Yolları`nın Istanbul Atatürk Havalimanı - Zonguldak Yurtdışı Bağlantılı Iç hatları seferlerini başlatması için dönemin Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM'dan bu konuda Bölge insanı olarak Destek isteyip sorunlarımızı anlatmıştık. Kendisi de bu konuyla yakından ilgileneceğini bize şahsen söylemişti  hatta en son Zonguldak ziyareti olan 27.04.2016 tarihli yaptığı açıklamada da THY'nin çok yakında buraya uçacağını söylemişti.

Sizden talebimiz bu konuda  bizlerin sesini Ankara'ya duyurmanızdır.

Saygı ve Sevgilerimle

Avrupa Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği

Yönetim Kurulu Adına Başkan Mehmet Karakulak