Yeni Batı Karadeniz Gazeteciler Derneği ilk yönetim kurulu toplantısını yaptı. Yönetim Kurulu üyeleri Özlem Lokantasında akşam yemeğinde bir ara geldi. Toplantıda derneğin kuruluş amaçları açıklandı.
İlk olarak Zonguldak merkez ve ilçelerinde aktif olarak gazetecilik mesleğini ifa eden gazetecileri tek çatı altında toplayarak, birlik ve beraberliği amaç edinen BKGD, faaliyetlerine ara vermeden başlayacağı bildirilirken, merkez ve ilçelerde gazetecilerin sorunlarını dinleyerek çözüm önerisi sunacakları da öğrenildi.
Aktif olarak gazetecilik mesleğini idame ettiren herkesin derneğe üye olabileceğine dikkat çeken Başkan Muhammet Çakan, "İlk olarak üye çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Dernek olarak Zonguldak'ın gelişen ve parlayan yıldızı Alaplı'dan kontrollü bir şekilde Batı Karadeniz'e açılmayı hedefliyoruz. Üye çalışmalarımızın ardından İstanbul-Edirne ve Urfa Gezisi yapmayı düşünüyoruz.
Çok yakın bir süre içinde Trakya Gazeteciler Derneğinin davetlisi olarak Edirne gezimiz olacak. Burada ki yerel gazeteler ziyaret edilecek "dedi.
AKP Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Tanıtım Medya Başkanı ve Medya67 Gazetesi imtiyaz sahibi İsmail Öztürk de ilk toplantıya katıldı.
Derneğin geçici yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluşuyor:
Başkan Muhammet Çakan (Medya67 Gaze-tesi), Gürol Öztürk (Bşk. Yrd. Medya67), Ertuğ-rul Yüksel (Genel Sekreter-sonhaberimiz.com sitesinin sahibi), Fedai Kaçar (Yenihaber Gaztesi Gen Yay. Yön. Yönetim Kurulu Üyesi), Sakine Bahadır (Muhasip üye-Şirin Ereğli Gazetesi köşe yazarı), Recep Tufan (Yön. Kur. Üyesi-Türkmedya temsilcisi), Günay Okumuş (Yön. Kur. Üyesi-Medya67 Gazetesi)