Alaplı'da 7 çocuğu tarafından kaderine terk edilen Halime Teköz'e ilçede faaliyet gösteren Batı Karadeniz Gazeteciler Derneği tarafından gıda yardımında bulundu.
Alaplı Karşıyaka Mahallesi Kılçak Sokakta ikamet eden ilk evliliğinde 3 ve ikinci evliliğinde 4 olmak üzere 7 çocuk sahibi olan soğuk ve harabeyi andıran bir evde yalnız ve kim sesiz bir şekilde yaşama tutunmaya çalışan Halime Teköz'e gazeteciler dört paket gıda yardımında bulundu.
Batı Karadeniz Gazeteciler Derneği Başkanı Muhammet Çakan, yerel ve ulusal basında çıkan haberle ilgili olarak söz konusu Halime Teköz'e yardım amaçlı Dernek Yönetimi olarak gıda yardımında bulunduklarını bildirdi.
Teköz'ün yaşadığı dramın kendilerini etkilediğini ve bunun üzerine dernek olarak kendisini evinde ziyaret ederek bir nebzede olsa ihtiyacını gidermek için ilçedeki marketlerden topladıkları gıda paketlerini kendisine ulaştırdıklarını kaydetti.
Gazetecilerin kendisine yapmış olduğu gıda yardımı karşısında duygulanan Halime Teköz, "Evlatlarım benimle ilgilenmiyorlar. Ne yapıyorum, ne yiyorum sormuyorlar. Ama sizler ve komşularım bana sahip çıkıyorsunuz Allah sizlerden razı olsun" dedi.