Zonguldak Belediye Kültür Merkezi Müdürü Abdullah Bakır, Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle dört tiyatro oyunu sergileyeceklerini kaydetti. 
27 Mart Dünya Tiyatrolar Haftası'nda dört tiyatro oyunu sergileyeceklerini belirten BKM Müdürü Abdullah Bakır, şöyle dedi:
Tüm dünyada kutlanan 27 Mart Dünya Tiyatrolar Haftası'nın biz de 27 Mart'ta başlamak üzere 27-30 Mart tarihleri arasında kutlayacağız. Bu sene dört gün boyunca dört değişik oyunla halkın karşısına çıkacağız. İki tane drama oyunu var. İki tane de güldürü oyunumuz var. Oyuncularımız çok kaliteli oyuncular. İzleyicilerimiz bazı oyunlarda gülecekler, eğlenecekler, bazı oyunlarda ise düşünecekler. Tüm halkımızı buraya bekliyoruz. Tiyatro, yaşam biçimidir. Sahnede hiçbir şey eksik kalmaz. Tiyatro hayattır. Bu anlamda, biz de oyunlarımızı bu şekilde sahnelemeye çalışacağız. Tüm halkımızı oyunlarımıza bekliyoruz. Yine 27 Mart Dünya Tiyatrolar Haftası'na denk gelen Kütüphane Haftası 25-31 Mart tarihleri arasında kutlanacak. Bu haftada yine etkinlikler düzenlenecek. 25 Mart tarihinden 31 Mart 2013 tarihine kadar etkinliklerimiz devam edecek. En önemli etkinliğimiz 27 Mart günü vilayet önünde 12:30-13:00 saatleri arasında yarım saatlik sessiz kitap okuma etkinliği olacak.
Halkımızın bu yarım saatlik etkinliğe kitaplarını alarak gelmelerini istiyoruz. Okuma alışkanlığımızı geliştirmek üzere güzel bir etkinlik olacak. Belediye Kültür Merkezi Müdürlüğü olarak da kitap ve şiir kulübü oluşturacağız.