Zonguldak Belediye Kültür Merkezi Müdürü Abdullah Bakır, yetenek sınavlarına hazırladıkları 34 öğrenciden 31'nin okul kazandığını belirtti. Bakır, bu başarının kendilerini mutlu ettiklerini ifade etti. Zonguldak Belediye Kültür Merkezi Müdürü Abdullah Bakır, bu yıl ki başarı oranlarının yüzde 90'ın üzerinde olduğunu ifade etti. Bu yıl yetenek sınavlarına hazırladıkları öğrencilerden birçoğunun fakültelerin ve liselerin çeşitli bölümlerini kazandığını ifade eden Bakır, açıklamasında şöyle dedi:
Bu yıl yetenek sınavlarına hazırladığımız 34 öğrencimizden, 11'i Ereğli Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi Müzik ve Resim bölümlerini kazandılar. Fakültelere hazırlanan öğrencilerimizden 21'i seramik, heykel bölümü, resim öğretmenliği, müzik öğretmenliği, iç mimarlık, grafik tasarım, moda tasarımı bölümlerini kazandı. Toplamda 34 öğrenciden 31'inin okul kazanması bizleri çok mutlu etti. Kazanan öğrencilerimizin bundan sonraki eğitim dönemleri ve yaşamlarında başarı diliyoruz. Başarı oranımız bu yılda yüzde 90'ların üzerinde olmuştur. Bu başarı oranı Türkiye genelinde büyük bir başarıdır.
Her gün çıtamızı yükseltmeye çalışıyoruz. Bu başarının gururunu yaşıyoruz. Tiyatro bölümleri yeni dönem çalışmalarımız başlamış olup, diğer bölümlerimiz 1 Kasım 2011 tarihinde çalışmalarına başlayacaktır. Halkımızın gösterdiği ilgi ve alakaya teşekkür ediyoruz. Bu yıl çok daha güzel etkinliklerle halkımızın karşısına çıkacağız.