Alaplı’da, dünyanın birçok ülkesindeki televizyon kanallarında hızlı ve kolay resim yapmayı öğreten Bob Ross'u yıllarca izleyen emekli işçi, öğrendiği tekniklerle 50'ye yakın tablo yaptı. Yakında ise yeni bir sergi açmak için ise hazırlıklarına başladı.

 

Televizyon kanallarında yıllarca  sanat şovunu yapan ve 1995 yılında yaşama veda eden Bob Ross'un kolay ve hızlı resim yapma tekniğinden ilham alan Mitat Atalay (65), 1999'da Ereğli Demir ve Çelik Fabriklarından emekli olmasının ardından evinin kömürlüğünü atölyeye çevirdi.

Bob Ross'u televizyon ekranlarında ve internetten izleyerek yeteneğini geliştiren Atalay, doğa ve manzara fotoğraflarından oluşan 50 yağlı boya tablo yaptı.

Atalay, yaptığı açıklamada,  televizyonda uzun yıllardır ressam Bob Ross'u izlediğini, emekliliğinin ardından da resme olan ilgisini arttırdığını söyledi.

Marangoza yaptırdığı çıtalara satın aldığı kumaşı gererek kendi tuvalini hazırladığını ifade eden Atalay, "İlçede tuval bulmakta zorlandığımdan böyle bir çözüm buldum.  Atölyeye çevirdiğim kömürlükte çalışmalarımı sürdürüyorum. Bazı tablolalarımı da apartmanımızın içine asarak sergiliyorum" dedi.

Atalay, eserlerin yakınları tarafından çok beğenildiğini, yakın zamanda bir sergi açmayı planladığını kaydetti.

 

(Haber: Cem Sürmeneli)