Alaplı’da yaşayan gazi Recep Ateş (51), Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 26'ncısı düzenlenecek "Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı"na katılacak.

Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 Temmuz'da düzenlenecek yarışmada engelli klasmanında gazileri temsil edeceğini söyledi.

Yüzmeyi çok sevdiğini ve birçok yarışmaya katıldığını ifade eden Ateş, şöyle konuştu:




 "Vatani görevimi yaptığım 1987'de geçirdiğim kaza sonrası bir ayağımı kaybettim ve gazi oldum. 5 yaşımdan bu yana yüzüyorum ve yüzmeyi çok seviyorum. Bir ayağımı kaybetmeme rağmen yüzmeyi bırakmadım. Yaklaşık 7 yıldır TMOK'un düzenlediği Boğaziçi Yüzme Yarışmaları'na ve Türkiye Yüzme Şampiyonaları'na katılıyorum. 3 yıldır da oturarak voleybol oynuyorum. Bu yıl 26'ncısı düzenlenecek Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na engelliler klasmanında katılacağım. Bu yıl 17 engelli, Boğaz'da Anadolu yakasından Kanlıca'ya kadar 6,5 kilometre kulaç atacak."

"Engelliler içinde tek gazi olan benim" diyen Ateş, "Gazileri temsil edeceğimden dolayı çok mutluyum. Çalışmalara bir otelin havuzunda devam ediyorum. Tek hedefim madalya kazanmak. Bu doğrultuda çalışmalarımı sürdürüyorum." ifadelerini kullandı.

(A.A)