Zonguldak'ta, okulda son sınavı girdikten sonra arkadaşları ile birlikte gittiği liman arkasında kayalıklardan denize düşerek yaşamını yitiren Erdi Demirci, toprağa verildi.
Ailesinin Sivriler beldesinde yaşadığı için özel yurtta bir hayırseverin desteğiyle kaldığı öğrenilen Demirci'nin öğretmenleri ve arkadaşları, ölüm haberiyle büyük üzüntü yaşadılar. Fener Lisesi'nde okuyan Erdi Demirci'nin 9/A sınıfındaki arkadaşları, dün sabah okula gelerek oturduğu sırasına karanfiller bıraktı. Erdi Demirci'nin okul arkadaşı Kübra Uğur, Erdi'nin öğretmen ya da doktor olmak istediğini, sınavdan sonra okuldan kaçacaklarını söylemeleri üzerine kendilerini uyardıklarını, ikna olmadığını söyledi. Öğretmenler ve öğrenciler, maddi durumu iyi olmadığı bildirilen Demirci'nin ailesi için aralarında para topladılar.
Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan Demirci'nin cenazesi alınarak, Sivriler beldesi Çardaş Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Cenaze, daha sonra Çardaş Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verildi. Erdi Demirci'nin tarlalarına ektikleri ürünlerle geçimlerini sürdürmeye çalışan kolundan engelli babası İzzet Demirci ve bacağından engelli annesi Hatice Demirci ile kardeşi Latif Demirci, yakınları tarafından teskin edilmeye çalışıldı.
Erdi Demirci'nin amcası Muharrem Demirci, konuşmasında şunları söyledi;
"Ailesine , 'Ben sizi bu hayattan kurtaracağım, ama daha zamanı var' derdi. Ailesine çok düşkün bir çocuktu. Son sınavından çıkınca arkadaşlarıyla stres atmak için sahile gitmiş. Ondan sonra da bu üzücü olay yaşanmış. Yeğenimin masraflarını, Almanya'dan bir hayırsever karşılıyordu. Hayırseverlerimiz 'Erdi çok akıllı, ziyan olmasın' düşüncesiyle masraflarını üstlenmişti. Bu nedenle de özel yurtta kalarak eğitimini sürdürüyordu.''
Erdi Demirci, önceki arkadaşlarıyla gittiği liman arkası mevkisinde sırtındaki okul çantasıyla bir kayalıktan diğerine atlamaya çalışırken yaklaşık 3 metreden denize düşmüştü.
Cesedi, kaybolduğu sudan yaklaşık 20 dakikalık arama sonucu dalgıç polis tarafından çıkarılmıştı.