Bülent Ecevit Üniversitesi Lisansüstü Eğitimde öğrenci sayısını üç kat arttırdığı açıklandı. Rektör Mahmut Özer, “Lisansüstü programlar özelde bölgemizin genelde de ülkemizin insan kaynağının niteliğinin artmasında çok önemlidir. Bu alanda yatırımlarımızı her yıl artırdık” dedi.

 

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerinin çalışmaları ilgiyle karşılandığı açıklandı. Son yıllarda yüksek lisans ve doktora programlarındaki artış öğrenci sayılarına da yansıdı. 2010 yılında toplam yüksek lisans öğrencisi 432 iken bu sayı 2014 yılında 1.091’e yükseldi. Yine 2010 yılında 102 olan doktora öğrencisi sayısı 2014 yılında 188 kişiye ulaştı.

 

2010 YILINDA SÜREÇ BAŞLADI

2014-2015 eğitim-öğretim yılı Bahar Yarıyılı kontenjanlarının dolmasıyla yüksek lisans öğrenci sayısı 1400, doktora öğrenci sayısı ise 313 olmak üzere toplam lisansüstü öğrenci sayısı 1713'e çıkmış olacak. Böylece 2010 yılından bu yana hem yüksek lisans hem de doktora öğrenci sayılarında 3 katın üzerinde bir artış sağlanacak.

 

PROGRAM SAYISI 26

Üniversitede öğrenci sayısında gerçekleşen bu artış aynı zamanda program çeşitliliğini beraberinde getirdi. 2010 yılında 30 olan yüksek lisans program sayısı 43'e, 15 olan doktora programı sayısı da 26'ya yükseldi. 2010 yılında 45 programda yüksek lisans ve doktora eğitimi verilebilirken bu sayıya 24 yeni lisansüstü program eklenerek 2014 yılında 69’a yükselmiş oldu.

 

REKTÖR’ÜN AÇIKLAMASI

Sağlık ve Fen Bilimleri Enstitüsünün yanında Sosyal Bilimler Enstitüsünün program sayısında ki artış da özellikle dikkat çekmektedir: Sosyal Bilimler Enstitüsünde 2010 yılında 9 olan lisansüstü program sayısı 2014 yılında 23'e çıktı.  Lisansüstü eğitimdeki bu gelişmeler hakkında bilgisine başvurduğumuz Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut ÖZER; “Bülent Ecevit Üniversitesi olarak bir taraftan ön lisans ve lisans programlarımızın hem sayısını hem de eğitim kalitesini artırmaya çalışırken diğer taraftan lisansüstü eğitimde de sunmuş olduğumuz eğitim seçeneklerini artırmaya çalışıyoruz. Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) ni de kurduğumuz için UZEM den de lisansüstü eğitimde yararlanmaya çalışıyoruz.

 

NİTELİĞİN ARTMASINDA ÖNEMLİ

Lisansüstü programlar özelde bölgemizin genelde de ülkemizin insan kaynağının niteliğinin artmasında çok önemlidir. Bu alanda yatırımlarımızı her yıl artırdık. Bu nedenle lisansüstü program ve öğrenci sayılarında elde ettiğimiz bu artışlar ve başarılar bizi son derece mutlu etmekte ve umutlandırmaktadır. Lisansüstü eğitim üniversitelerin araştırma kapasitesiyle de doğrudan ilişkilidir, dolayısıyla bizim için de çok önemli bir alandır. Sadece eğitim arzı yapan bir üniversite değil aynı zamanda araştırma kapasitesi de giderek artan bir üniversite olmayı hedefliyoruz. Yüksek lisans ve doktora tezlerinin tamamı üniversitemizde BAP kapsamında maddi olarak desteklenmektedir.

 

13 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Diğer taraftan üniversitemizin fiziksel ve laboratuvar altyapısını da güçlendiriyoruz. Son dört yılda sadece laboratuvarlarımıza yaklaşık 13 Milyon TL lik yatırım yaptık. Gerek laboratuarları ve gerekse diğer tüm öğretim materyallerini de öğrencilerimizin hizmetine sunmuş bulunmaktayız. Bildiğiniz gibi merkez kütüphanemiz (Prof.Dr.Durmuş Günay Kütüphanesi) de yedi gün yirmi dört saat hizmet sunmaktadır. Kütüphanemizin kapasitesini de sürekli artırıyoruz. Tüm bu yatırımların önümüzdeki yıllarda hem üniversitemiz hem de ülkemiz için çok olumlu sonuçlar vereceğine inanıyor, bu süreçte katkı sunan akademik ve idari personelimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

(Haber Merkezi)