DP Zonguldak İl Yönetiminin "basından sorumlu" üyesi Arslan Uzun, hamsi festivalinin davetiyesinde yer alan "Hamsinin Karadeniz Yolculuğu"nu anlatırken Doğu Karadenizlilerden Kdz. Ereğlililerden arta kalanları yediklerini hatta ne yediklerini de bilemedikleri söylüyor" dedi.
Posbıyık'ın insanları aşağıladığını ve hor gördüğünü ifade eden Arslan Uzun, "bunun adı bölücülüktür"  diyerek Posbıyık'ı özür dilemeye davet etti.

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından 22 Kasım 2009 da yapılacak olan Hamsi Festivali nedeniyle dağıtılan davetiyelerde "Sevgi, barış, dostluk" sloganının olmadığına dikkat çeken DP Zonguldak İl Yönetiminin "basından sorumlu" üyesi Arslan Uzun, "herkes bilir ki Halil Posbıyık'a ismini sorsanız ön ad olarak, "Sevgi, Barış, Dostluk" der. Ne oldu da Posbıyık  kendisi ile özdeşleşen sloganı festival davetiyesine koymadı?" sorusunu yöneltip; Posbıyık'ı bölgecilikle suçladı. Arslan Uzun  davetiyede yer alan Hamsinin Karadeniz Yolculuğu"nun  anlatılırken yer alan ifadeleri eleştirdi ve şöyle dedi: "Doğu Karadenizlilerden Kdz. Ereğlililerden arta kalanları yediklerini hatta ne yediklerini de bilemedikleri söylüyor. Sorumluluk mevkiinde olan bir yöneticinin (her kim olursa olsun) insanları aşağılamaya, hor görmeye hele hele bu yaptığı işi bir bölge insanı için yapmaya asla hakkı yoktur. Bunun adı bölücülüktür. Her yerel yönetici kendi bölgesini dünyanın merkezi olarak görür ve de bu düşünceyi hayata geçirmek içinde çalışmalar yapar. Hizmet bölgesinin değerlerini öne çıkarır. Sorumlu olduğu yerin gelişme ve kalkınması için gece gündüz demeden çalışır, üretir. Yaşadığı şehri lider kent yapar. Kral Kent yapmaz. 21. Yüzyılda yaşıyoruz."

BÖLGECİLİK İDDİASI
Demokratlığı hiçbir kimseye bırakmayan Başkan Krallık peşinde. Yöneticisi olduğu kenti kral ilan ediyor. Bu krallığın hükümranlık alanı neresi? Başkan onu da yazıyor. Bütün Karadeniz?in Kralıyım diyor. Sn.Başkan milattan önceki yıllarda Kdz.Ereğli'de yaşadığını zannediyor herhalde. Asırladır bu şehir krallıkla yönetilmedi, kralda olmadı. Ama lider şehir olmalı. Sanayisi ile,üniversite eğitimi ile ekonomisi ile,organize sanayisi ile,sanat ve sanatçısı ile spor takımları ile turizmi ile sosyo-ekonomik gelişmişliği ile demokratlığı ile sevgisi ile kardeşliği ile hoşgörüsü ile  barışı ile dostluğu ile? Başkan lider kent der ken hangi özelliğiniz ile lider kent oldunuz. Şehirler insanlar gibidir. İnsanlarda şehirlerde  isimlerini kendileri belirlemez. Çocukların isimlerini ana-babaları belirler, şehirlerin isimlerini de geçmişleri belirler. İsim;benzerlerinden ayırt etmek için kullanılır. Aynı isimden olanlar karıştırılmasın diye ikinci isim ve gerekiyorsa  soyadı kullanılır. Osmanlı dönemi isyancıların elebaşı olan patrona Halil?in ismi Patrona (Koramiral) lakabı ile diğer Halillerden ayrılıyordu. Lakaplar, sıfatlar özneyi ayırt için sonradan eklenir.

ALIP VEREMEDİĞİ NE?
Türkiye de Ereğli ismindeki yerleşim yerleri, Marmara'dakine Marmara Ereğlisi, Konya dakine  Konya Ereğlisi, Trakya da Tekirdağ  Ereğlisi ve Zonguldak'takine  de Karadeniz Ereğlisi isimleri verilmiş. Özetle Türkiye de 4 tane Ereğli isimli yerleşim yeri var. İsimle liderlik olsaydı at yarışlarında "şampiyon" isimli atlar,  güreşte Pehlivan isimli güreşçiler, öğrencilikte Zeki isimli öğrenciler her zaman birinci olurdu.  İsmi Zengin olup fakirlikten sürünenler çoktur. Türkiye de kaç tane Ordu, Rize, Trabzon isimli şehir var ki Karadeniz bölgesinde olanları ayırt etmek için isminin başına Karadeniz eklensin. Burada açıkça bölgecilik yapılıyor. Ve bölgecilik yapılırken de bölgecilik yapılıyor. Karadeniz bölgesinde en batısından en doğusuna kadar en az 15 vilayet varken kıyaslama neden sadece Ordu, Rize ve Trabzon ile yapılıyor. Başkanın bu vilayetler ile alıp veremediği nedir? Doğu Karadenizli lerle, Ordulularla, Rizelilerle, Trabzonlularla alıp veremediği nedir? Festivaller; barışın kardeşliğin, dostluğun sevginin, paylaşmanın, insanlığın, fedakarlığın, yardımlaşmanın harmanlandığı sosyal, ekonomik kültürel etkinliklerle festival olurlar."
Arslan Uzun Posbıyık'ın Doğu Karadenizlilerden özür dilemesini de istedi.