Gökçeler Beldesi'nde meydana gelen heyelanla ilgili olarak; Jeoloji Mühendisleri Odası Zonguldak il Temsilciliğince hazırlanan raporda, bölgenin imara kapatılması, uzun vadeli de olsa ağaçlandırma yapılmasının gerekliliğine işaret edildi.

15 Mart 2012 tarihinde Gökçeler'de meydana gelen heyelanla ilgili olarak Jeoloji Mühendisleri Odası Zonguldak il Temsilciliği bir rapor hazırladı. Hazırlanan rapora göre; bölgenin derhal imara kapatılması istendi. Raporda ayrıca çözüm konusunda da ağaçlandırma yapılmasının önemine dikkat çekildi.
Gökçeler Belediyesi'ne de gönderildiğini öğrendiğimiz rapor da; yapılan incelemelerde bölgede iki ayı aşkın zamandır yaşanan aşırı yağışların etkisiyle doygun hale gelen ve topoğrafik açıdan da müsait olan toprağın, topoğ-rafik eğitim yönünde güneye doğru hareketlenmesiyle kaydığının gözlendiği belirtildi.
Raporun devamında şu ifadeler yer aldı:
Merkez Mahallesi, Tahir Erdoğan Caddesi Ramazan Erdem Sokağında yer alan, Ergün İslam adında bir vatandaşımızın da ikamet ettiği, bir evinde toprak kaymasından etkilenerek evde ciddi boyutta hasar oluştuğu ve evin oturulamaz durumda olduğu tespit edilmiştir. Heyelanın yaşandığı ve etki alanında kaldığı yerlerde bulunan yapıların detaylı olarak konusunda yetkili uzmanlarca da (İnşaat Mühendisi) tetkik ettirilmesi uygun olacaktır.
Ancak, zemin açısından oldukça zayıf bir yapıda bulunan bölgede risk gide-rek artmaktadır. Bölgedeki heyelandan etkilenebilecek ve hasar görebilecek ev, elektrik direği ve yol gibi birçok yapı bulunmaktadır. Önümüzdeki bahar mevsiminde de havaların aşırı yağışlı geçmesi durumunda heyelanın boyutları giderek büyüyecek ve bölgedeki birçok ev tehdit altında olacaktır. Bu nedenle yerel yönetim olarak, acil önlem alınması ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarıyla derhal irtibata geçilerek çözüm üretilmesi konusunda girişimlerde bulunulması gerekmektedir. 7269 sayılı Afet Kanununa göre planı bulunan bu bölgenin İl Afet Acil Durum Müdürlüğünce tetkik edilerek afete maruz bölge (yapı yasağı) yönünden incelenmesi gerekmektedir.