CHP'li İl Genel Meclis Üyeleri Kenan Gündoğdu ve Ali Tarakçı bölgede yaşanan sıkıntılara dikkati çektiler. Gündoğdu, Soğanlı köyü yine susuz. Oldu bittiye getirilen projelerle zaten merkezi hükümetten hak ettiği payı alamayan ilimizin kaynakları heba olmakta dedi.

CHP'li İl Genel Meclis Üyeleri Kenan Gündoğdu ve Ali Tarakçı, gazeteniz Önder'in merkez bürosunu ziyaret ederek Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş ile görüştüler yapılan ve yapılması hedeflenen çalışmalara ilişkin bilgiler aktardılar. Eylül ayı İl Genel Meclis toplantısında bölgede yaşanabilecek su sıkıntısına dikkati çekmek istediklerini belirten Gündoğdu, Maalesef bu yönde çalışmalarımıza da engel olunmakta, sorunları gündeme getirip çözümünü istememize yeterli destek verilmemektedir sözleri ile konuştu.

OLDU BİTTİYE
GETİRİLEN PROJELER

Gündoğdu, Günümüzde yer altı sularından ve yapılan sondaj çalışmalarından randıman alınmadığı görünmektedir. Bunun için ileriki yıllarda artan su ihtiyaçlarını karşılamak için cazibeli su arayışlarına gidilmesi göletler düşünülmesi ve barajlardan faydalanmanın düşünülmesi gerçeği ortaya çıkmış bulunmaktadır. Daha dün 11 Nisan 2011'de 133 bin 448 TL'ye ihalesi yapılan Soğanlı Suyu sontaj çalışmasında alınan su harcanan elektriği korumamakta. Soğanlı Köyü yine susuz. Oldu bittiye getirilen projelerle zaten merkezi hükümetten hak ettiği payı alamayan ilimizin kaynakları heba olmakta. Sondajdan başka çare olmayan köylerimizde ise teknik birimler tarafından geniş kapsamlı araştırılıp yapılması gerektiğini düşünüyorum. Geçmişte yapılan benim bildiğim birkaç sondaj tesisleri bugün atıl durumda veya metrelerce sondaj yapılıp su çıkmamakta. Bunların hesabını teknik birimler yapmıyor mu? dedi.

YAKINDAN TAKİP
ETMEKTEYİZ

Bölgenin sorunlarını ilgililere aktarmaya çalıştıklarını ve çözümü için üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirme hedefinde olduklarına da dikkat çeken Gündoğdu, Bölgemizde yaşanan süreç ortada. Ekonomik anlamda Kdz.Ereğli ciddi bir çöküş içerisinde tersanelerde binlerce insanımız işsiz kaldı icra dosyaları ortada gelinen süreci herkesim yakından takip etmekte sözleri ile konuştu.

HİZMET NOKTASINDA BULUŞALIM
İl Genel Meclis üyesi Ali Tarakçı'da bölgede yaşanan eksiklikleri iyi bildiklerini bunları ilgililere defalarca anlattıklarını ve sorunların takipçisi olduklarını belirterek, Bölgenin durumu ortada biz istiyoruz ki birlik ve beraberlik içerisinde bölgemize hizmet katalım bu hizmetlerde iktidarı olsun muhalefeti olsun hizmet noktasında buluşalım dedi.