Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, Bülent Ecevit Üniversitesi’ne bağlı Ereğli Denizcilik Fakültesi’nin kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanarak resmi gazetede yayınlandığını bildirdi.

 

Candan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “10 Kasım tarihi itibariyle ilgili karar resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Ereğli Denizcilik Fakültesi, Ereğli’ye hem ekonomik hem sosyal anlamda katkı sağlayacaktır. Başta YÖK Başkanı ile YÖK Yürütme Kurulu’na, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mahmut Özer’e desteklerinden ötürü teşekkür ediyor, bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. MAHMUT ÖZER:

Bülent Ecevit Üniversitesinde Denizcilik Fakültesinin kurulması yönündeki çalışmalarının olumlu neticelenmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirten BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer konuyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı:

“Denizcilik Fakültesinin kurulması için Yükseköğretim Kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde yürütülen çalışmalarımızın neticesini görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede ve deniz kenarında bulunan bir ilde eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdüren Üniversitemiz bölgenin ve ülkemizin yetişmiş eleman gücüne ve denizcilik alanında tecrübeli eğitimcilere çalışma imkânı sunacak bir fakülteyi hizmete alıyor. Karadeniz ticaret havzası içerisinde bulunan limanlarımız ve tersanelerimiz göz önünde bulundurulduğunda Denizcilik Fakültemizin sadece bölgemiz için değil ülkemiz için de büyük bir ihtiyaca cevap vereceği kanaatindeyim. Çalışmalarımızı sadece belli bir merkezde yoğunlaştırmadan Üniversitenin tüm birimlerini kuşatacak bir şekilde gerçekleşmesine ayrıca özen gösteriyoruz. Son üç yılda Ereğli'de eğitim görmekte olan öğrenci sayısında yaşanan büyük artış, bu gelişme ile daha büyük bir ivme kazanacaktır. Ereğli Yerleşkemizde artık iki ayrı fakülte ve bir meslek yüksekokulu ile yolumuza devam edeceğiz. Bu durum, ilçe yerleşkemiz ve Üniversitemiz adına büyük bir sevinç ve gurur kaynağıdır. Bu başarıların kalıcı ve sürdürülebilir olması adına yoğun çaba sarf ediyoruz. Yürütülen tüm çalışmalarda ve kazanılan başarılarda başta Sayın Valimiz ve Milletvekillerimiz olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."